Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 495

Oude doos 495

📁 Mooie verhalen 📅 vrijdag 10 mei 2019
Oude doos 495

Op 21 juni 1970 schreef het bestuur een brief aan de selectiespelers met de volgende inhoud:

Naaldwijk, 16 juni 1970

V.V. Westlandia

Naaldwijk

L. S., (Lectori Salutem een wat ouderwetse Latijnse aanhef in een brief)

Hiermede nodigen wij voor a. s. Zondag 21 juni, onderstaande spelers met Echtgenote of verloofde uit deel te nemen aan de trip naar het K.N.V.B. Sportcentrum te Zeist.
Vertrek vanaf de Harmonie (het gebouw dat stond aan de Dijkweg tegenover de Kleine Woerdlaan) te Naaldwijk om 9.30 uur.
Onderweg koffie pauze, aankomst te Zeist ongeveer 12 uur, alwaar de voetbalvereniging Excelsior uit Rotterdam onze gastheer is.
Om 1 uur eerste wedstrijd tegen Excelsior.
Om 3 uur tweede wedstrijden tegen Excelsior.
Tussen 5 en 7 uur wordt een warme maaltijd gebruikt ook in her Sportcentrum, waarna voor de liefhebbers de gelegenheid bestaat de finale wedstrijd vanuit Mexico op televisie te volgen.
Om circa 9 uur wordt de terugreis naar Naaldwijk gemaakt.
Wij hopen dat allen aan deze uitnodiging gehoor zullen geven, zodat een prettige dag in het verschiet ligt.

Met vriendelijke groet,
Het Bestuur,

De brief was gericht aan:

Frans Schrurs trainer
Jan Bentvelzen leider en Jan van Schie leider

Martin Grootscholten, Wim Grootscholten, Nico Zwinkels, Harry Scholtes, Gerard Scholtes, Ton Ballering, Joop van Holsteijn, Kees van Dam, Dook v. d. Ende, André v. d. Ende, Theo Trommelen, Wim Alsemgeest, Dick Scholtes, Gerard van den Bosch, Koos Borsjé, Dick Post, Cor v. d. Berg, Peter Behrtel, Gerard de Vreede, Aad Tetteroo, Hans Mulder, Piet Zeestraten.

Leuk om al die namen weer eens tegen te komen, enkele ervan zijn al niet meer onder ons.
Nog leuker zou ik het vinden als één van deze namen deze bijzondere dag nog in zijn herinnering heeft, ik weet er niets meer van!

In de volgende oude dozen ga ik mijn geplande oude doos beëindigen, ik had het voornemen om bij nummer 500 te stoppen.
Wat bijzonder dat dit ook samenloopt met het einde van papieren Westlandiaan R.I.P.
Jan van der Meijs gaat op zijn manier hieraan een vervolg geven.

Omdat één van mijn laatste krantenknipsels de aanhef had Ton Ballering doet stapje terug zal ik dat als mijn laatste oude doos publiceren.
Nu al ga ik iedereen bedanken voor het lezen ervan, vele reacties heb ik in de jaren achter ons mogen krijgen en die waren bijna altijd positief.

Uit mijn loopbaan als speler herinner ik me nog goed, niet spelen bij een blessure en de opmerking “jammer dat je er niet bij bent, ze hebben je nodig”.
Na de blessure, enkele weken later, “ouwe je kunt wel naar huis” klonk het langs de lijn

Ton(oude)doos.

In de volgende oude doos: 6 april 1971 Koos Grootscholten ex speler wordt nieuwe oefenmeester.