Home » Junioren » Verslagen » FC ’s Gravenzande JO10-2 - Westlandia JO10-1 (20 oktober)

FC ’s Gravenzande JO10-2 - Westlandia JO10-1 (20 oktober)

📁 Verslagen - junioren 📅 vrijdag 26 oktober 2018

Vandaag traden de mannen aan tegen onze buren uit ’s-Gravenzande voor een knock-out bekerwedstrijd. We speelde tegen hun 2e. Maar FCG heeft de luxe 4 teams op dit niveau te laten kunnen spelen.

De weg naar het veld was al een warming-up op zich want we moesten op veld 10 het achterste veld van het complex.

Zonder Quinn (vakantie) maar met Aymen werd er om 09:00u afgetrapt. Na een rommelig begin van beiden kanten was het Westlandia die het initiatief naar zich toe trok zonder echt dreigend te worden. Toch kwamen we op 0-1 vanuit een voorzet

Van Melle belandde de bal achter de verbouwereerde keeper. Wie de bal als laatst aanraakte moet ik helaas in het midden laten.

De 0-1 was zichtbaar een bevrijding want we kwamen meer in ons ritme. We kwamen op 0-2 door een schitterende dieptepass van Dean op Lars. Laatstgenoemde schoot de bal op de keeper die hem niet onder controle kreeg. Ché was er als de kippen bij

En tikte de bal beheerst binnen. Nog voor het 1e kwart verstreken was, maakten we er nog 0-3 van. Melle schoot knap op goal. Keeper weer niet klem. Dit keer was het Aymen die op de goede plek stond en schoot knap raak.

Na de time-out was het Aymen die in de 17e minuut zijn 2e mocht bijschrijven en ons 4e. Helaas in dezelfde minuut scoorde FCG tegen, 1-4. FCG ging meer druk op ons uitoefenen wat gelukkig niet in de stand te merken was. Wij hadden het laatste woord in dit kwart. Lars schoot 2 minuten voor het verstrijken van de tijd beheerst langs de keeper, 1-5. Melle bracht de tussenstand op 1-6 nadat de goed keepende keeper geblesseerd op het veld lag.

Na de rust strompelde de keeper van FCG naar zijn goal maar al snel bleek dat doorspelen geen optie was. Omdat FCG geen wissels had, werd er een veldspeler gebombardeerd als keeper. Dit kwam het spel voor ons niet ten goede. Sterker nog het was FCG wat prompt 3x scoorde.

In het 3e kwart. We kregen nog wel kansen maar die werden dit keer niet benut.

We gingen het laatste kwart in met een spannende tussenstand van 4-6.

Direct na de time-out schoot Levi uit en bezorgde Lars een prima positie die wel raad wist met deze kans, 4-7. De mannen hadden dit nodig om weer in hun ritme te komen. Lars kreeg daarop nog kansen om de score uit te breiden maar helaas was het dit keer niet aan hem besteed.

FCG deed weer wat terug en maakte het weer spannend, 5-7. Deze stand bleef staan tot de laatste minuut. We wisten dat we de overwinning binnen hadden. Toch voerden wij in de blessuretijd de marge op naar 4 want Melle knokte de bal binnen en Aymen mocht zijn 3e goal aantekenen en bracht de eindstand op 5-9.

Weer super gedaan mannen. We bekeren door deze overwinning een ronde verder.

Zaterdag weer een thuiswedstrijd tegen Velo.

Wijnand