Home » Junioren » Verslagen » Westlandia JO10-1 - Den Hoorn JO10-1

Westlandia JO10-1 - Den Hoorn JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 zondag 18 november 2018

Al vroeg in de ochtend traden de mannen aan op ons vertrouwde sportpark "De Hoge Bomen" voor de derby tegen Den Hoorn. Met de rijp nog op het veld, want het was waterkoud, trapten we af om 08:30 u. Zonder Melle want die was door zijn enkel gegaan daarvoor in de plaats een zeer verdienstelijk debuut van Quinn Zuidgeest. Bedankt Quinn.

Nog voordat de secondewijzer zijn eerste rondje had gemaakt, hadden de mannen er al 2 in liggen. De 1-0 kwam op naam van Quinn de Bruin die beheerst afrondde na een goed lopende aanval. Levi moest na de aftrap handelend op treden en dat deed hij met verve. De aanval die daarop volgde was Quinn Zuidgeest het eindstation en die zorgde voor zijn 1e goal in de JO10-1. Dit beloofde wat voor het vervolg van de wedstrijd. In de 3e minuut was het Lars die zijn 1e doelpunt mocht aantekenen, 3-0. Sterker nog de 5 doelpunten die daarop volgden van onze kant werden ook gemaakt door onze super spits. De 4-0 kwam tot stand door een snelle intrap van Dean die met een geweldige steekpass (zijn specialiteit aan het worden) Lars bereikte. Den Hoorn deed even wat terug en kwam ook op het scorebord terecht, 4-1. Op slag van rust was de marge weer 4, 5-1.

Het 2e kwart gingen de mannen vrolijk door waar ze gebleven waren. Raar om te zeggen maar het begon wat eentonig te worden. Den Hoorn kon gewoon niet beter mede omdat wij heel geconcentreerd en gedisciplineerd voetbalden. Echt geweldig om te zien. Dit kwart werd met 4-0 gewonnen. Dit kwam tot stand door dus 3x Lars en Ché. De 8-1 was wel het vermelden waard want Dean verzorgde een prima hoge pass precies op het hoofd van Lars.

In het 3e kwart ging de storm wat liggen. Wij scoorden er 2 en Den Hoorn 1. Ché, die altijd wel zijn doelpunten mee pikt, scoorde de 10-1 en Quinn Zuidgeest de 11-1, zij het dat er nog wel een been van een speler van Den Hoorn voor nodig was. Mede door goed verdedigen door Quinn de Bruin, Jordi en Dean en goed keeperswerk van Levi mocht Den Hoorn nog maar 1x tegen scoren. We gingen dus het laatste kwart in met een 11-2 voorsprong.

Het laatste kwart werd afgesloten met een 4-0 overwinning. Ché was direct na de aftrap zeer alert en scoorde de 12-2. Lars bracht met zijn 7e en 8e goal de stand op 14-2. Leuk om te zien was de reactie van Lars na zijn goals dat hij niet eens meer juichte. Het slotakkoord kwam op naam van Quinn Zuidgeest die sterk doorging en de 15–2 scoorde.

Mannen wederom een geweldige prestatie ondanks het zeer koude weer. Volgende week wederom een thuiswedstrijd dan tegen Wilhelmus.

Wijnand