Home » Junioren » Verslagen » Westlandia Jo13-1 wint WK zaal in Poeldijk

Westlandia Jo13-1 wint WK zaal in Poeldijk

📁 Verslagen - junioren 📅 dinsdag 25 december 2018

Westlandia Jo13-1 heeft zaterdag 22 december op indrukwekkende wijze het WK zaalvoetbal gewonnen op het complex van Verburch. Vooraf was bekend dat Sem niet kon meedoen. Na zijn ontstoken blindedarmoperatie kreeg hij met complicaties te maken, als gevolg hiervan moest hij tot twee keer toe terug naar het ziekenhuis. Gelukkig gaat alles nu goed en was hij er zelfs de laatste drie wedstrijden bij om zijn ploegmaatjes te ondersteunen, al zag hij nog wel bleekjes. Ook waren er drie spelers afwezig vanwege vakantie en weekendjes weg. Voorafgaand werd er in een gymzaal twee keer getraind om de regels te leren kennen en om de slimmigheidjes van het zaalvoetbal eigen te maken. De staf zag dat dit snel werd opgepakt en dat de jongens duidelijk zin hadden om weer een prijs te gaan pakken. Wij zaten in een poule met Den Hoorn, Naaldwijk en Maasdijk, deze clubs moesten normaal gesproken geen probleem zijn voor Jo13-1 maar de wedstrijdjes duren maar 12 minuten en als het even niet lukt kan er altijd een verrassing plaatsvinden. Dit gebeurde niet, sterker nog, alle 3 de poulewedstrijden werden overtuigend gewonnen met respectievelijk 8-1, 4-0 en 10-0. Als winnaar van poule B moesten we in de kwartfinale spelen tegen de nr. 2 van poule A en dat bleek Verburch te zijn. Deze jongens waren duidelijk niet van plan om het Westlandia cadeau te geven en zij begonnen fel aan de wedstrijd. Onze jongens waren niet erg onder de indruk hiervan, het ging weer lopen en ook deze wedstrijd werd met 5-1 gewonnen. Puntje van zorg was de blessure die keeper Youp opliep bij een onbesuisde actie. Hij werd in een poging de bal te onderscheppen in zijn buik geraakt en had daar knap last van. Na de wedstrijd werd hij kundig behandeld door een van de EHBO mensen van Verburch, mede hierdoor kon Youp gelukkig doorgaan met keepen, wij hadden hem hard nodig! In de halve finale moesten we aantreden tegen Schipluiden, die verrassend in de halve finale was gekomen door tegen MVV ‘27 na penalty’s te winnen. Deze tegenstander was echter een maatje te klein voor onze warm gedraaide spelers en met een 5-0 winst werd de finale bereikt. In de andere halve finale stonden Velo en Honselersdijk en Velo won deze wedstrijd net aan met 1-0. De twee favorieten voor de finale hadden dit waargemaakt en alle toeschouwers gingen eens lekker zitten voor een spannende eindstrijd. De staf had gezien dat Velo een echte zaalvoetbal tactiek had bedacht met een meevoetballende keeper, veel inzakken en na het veroveren van de bal razendsnel omschakelen naar de spits om via hem goals te maken. Dit had Velo uitstekend gedaan gezien hun finaleplek, taak voor Jo13-1 om zich niet te laten verleiden en vooral doen waar zij zelf goed in zijn. Na het opkomen van de spelers met Champions League muziek, het voorstellen van de spelers en de laatste aanwijzingen kon de finale van 15 minuten beginnen. Direct vanaf de aftrap was het Westlandia dat scoorde door een mooi doelpunt uit een snelle combinatie. Via Mylo kwam de bal bij Milan “Duif”, hij bedacht zich niet en schoot de bal in het hoekje 1-0. Net als tegen Verburch en Schipluiden bleven we lekker voetballen en werd het spel steeds beter. Toch kregen we onverwacht een doelpunt tegen. Youp pakte de bal 20 cm over de lijn van de doelcirkel, de scheidsrechter was terecht onverbiddelijk en floot voor een penalty. Die werd er door Velo hard in geschoten. Even was er twijfel en lichte angst van …. het zal toch niet gebeuren. Dit bleek niet het geval, het team raasde door met mooie aanvallen. Velo kon meestal niet anders dan tegen houden en pittig spelen. Een vrije trap op de helft van Velo was hier het gevolg van. Mylo ging achter de bal staan en knalde hem stijf in de kruising. Deze goal werkte echt bevrijdend en de jongens gingen op bijna professionele wijze het kampioenschap binnen slepen. In het laatste deel van deze finale werd Velo weggespeeld. Na het eindsignaal stond er een overtuigende 3-1 op het scorebord door nog een goal van Milan “Duif”. Hij werd perfect aangespeeld door Ian en dan weet je het wel. Alle spelers, ook de spelers die niet konden meedoen maar allemaal wel aanwezig waren, gingen uit hun dak van blijdschap en de staf ook! Tijdens de prijsuitreiking werd Milan Duijvestijn ook nog tot de beste speler van het toernooi gekozen, dit maakte de vreugde en trots van iedereen alleen maar groter. Hopelijk kunnen we volgend jaar de wisselbeker verdedigen.

Complimenten naar de nieuwe UITSTEKENDE organisatie. Zoals ieder jaar superstrak georganiseerd, het is dat je wist dat er een nieuwe groep mensen het WK zaal organiseerde, in de praktijk merkte je hier niets van en was het net zo goed als vorige jaren. Na afloop werd de 1e seizoenshelft afgesloten met een gezellig feestje, dat had iedereen wel verdiend na alle inspanningen vanaf augustus.