Home » Junioren » Verslagen » WK zaaltoernooi bij Verburch met een mooie 2e plaats voor Westlandia JO-11

WK zaaltoernooi bij Verburch met een mooie 2e plaats voor Westlandia JO-11

📁 Verslagen - junioren 📅 dinsdag 01 januari 2019

Westlandia JO11-1 Deelname WK Zaalvoetbal

Op 22-12 mochten de jongens aantreden in de sporthal bij Verburch voor het Westlands Kampioenschap Zaalvoetbal 2018. Voorafgaand aan het toernooi had trainer Arnold 2x getraind in de zaal om de jongens klaar te stomen. Na onze tweede plek in de hoofdklasse veldcompetitie waren we gebrand op een goed resultaat. We waren op aanvoerder Steijn na compleet voor onze jacht op toernooiwinst.

We waren ingedeeld in een poule met Den Hoorn, Naaldwijk en Maasdijk. De eerste wedstrijd was tegen onze competitiegenoot Den Hoorn, bij voorbaat een lastige tegenstander. Arnold had de jongens goed voorbereid en we schoten goed uit de startblokken. Ondanks dat Den Hoorn zich kranig verweerde, waren wij heer en meester op de vloer. We kwamen al snel 2-0 voor en hadden totale controle. Mede door toedoen van de scheidsrechter ( op zeker geen lid van de Westlandia JO11-1 fanclub!) en nonchalance van onze kant kon Den Hoorn terug komen tot 2-1. Ondanks nog meerdere kansen van onze kant bleef dit de uitslag, een terechte overwinning! De tweede wedstrijd was tegen onze buren aan de overkant van de sloot: Naaldwijk. Ook deze wedstrijd waren wij de baas op de vloer en boekten we een eenvoudige 2-0 overwinning. Met oud Naaldwijkspeler Quincy als onze aanvoerder wonnen we in ieder geval al het Kampioenschap van Sportpark de Hoge Bomen! De laatste wedstrijd in de poule was tegen Maasdijk, voor ons een onbekende tegenstander. Ook in deze wedstrijd hetzelfde beeld als de voorgaande wedstrijden, Westlandia dicteerde het spel en Maasdijk kwam er niet aan te pas. Ondanks het overwicht en de vele kansen wonnen we slechts met de kleinst mogelijke uitslag 1-0. De overwinning was wederom zeer verdiend en geen moment in gevaar geweest.

Hierdoor hadden we aan onze plicht voldaan en waren we als groepswinnaar door naar de kwartfinale, waarin we Honselersdijk zouden treffen. We schoten weer fanatiek uit de startblokken in de kwartfinale. Met oud Honselersdijkspeler Dani als aanvoerder draaide het team de gaskraan volledig open. De ouders konden de thuisblijvers nauwelijks op de hoogte houden over het scoreverloop, zo snel ging het. Nadat de kruitdampen opgetrokken waren, was Dani een hattrick rijker en waren we met de 6-2 uitslag een ronde verder. Deze wedstrijdinstelling beloofde veel goeds voor de rest van het toernooi!

In de halve finale zouden we competitiegenoot ’s Gravenzande treffen, we hoefden ons dus geen zorgen te maken of de tegenstander wel gemotiveerd zou zijn. Voor de doorsnee ’s Gravenzandse speler werkt het groene Westlandiashirt hetzelfde als een rode lap op een stier. Ook in deze wedstrijd hadden we met goed samenspel, rust aan de bal en het betere spel totale controle over de wedstrijd. Wat ’s Gravenzande ook probeerde, ze kwamen er niet doorheen. Ook deze wedstrijd werd dus relatief eenvoudig met 2-0 gewonnen door onze jongens. Op naar de finale!

Net als de finales van 1974 en 1978 moesten ook wij aantreden tegen het organiserende thuisland en competitiegenoot Verburch. Het beloofde op voorhand al een geweldige finale te worden, Verburch was op het veld met slechts één keer verloren te hebben kampioen in onze hoofdklasse geworden. Maar laat dat ene verliespotje nu uitgerekend tegen onze jongens gebeurd zijn, heel Poeldijk was dus uitgelopen voor deze wedstrijd! Na opkomst van beide teams werden alle spelers voorgesteld aan het publiek. De wedstrijd ging beginnen en het publiek ging er eens goed voor zitten. Zoals bij de meeste finales zat er een hoop nervositeit bij onze jongens en bleek Verburch meer dan eens een bijzonder goede tegenstander. De jongens en begeleiding haalden alles uit de kast, maar zoals het gaat in finales tegen thuislanden: Verburch was te sterk en won terecht de finale met 2-0. Als waardig verliezers feliciteerden we onze tegenstanders met de winst en konden zelf terug kijken op een bijzonder geslaagd toernooi.

Als kers op de taart bleek bij de prijsuitreiking dat Toine Hinfelaar zeer terecht als beste speler van het toernooi gekozen was! Een mooie opsteker voor het hele team en Toine in het bijzonder!

Rest ons alleen nog om de organisatie te bedanken, het was weer grandioos! We kunnen niet wachten om als JO13 terug te keren voor revanche!