Home » Junioren » Verslagen » JO10-1 - LYRA JO10-1

JO10-1 - LYRA JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 zondag 10 februari 2019

Vandaag weer eens een thuiswedstrijd voor de competitie. Helaas hebben we 2 jongens in de ziekenboeg, Dean en Lars, beterschap mannen!

In de plaats voor hun deed Mick Fransen mee. Bedankt Mick. Dit betekende geen wissels vandaag.

Met een straffe koude zuidoostenwind trapten de mannen om 08:30u af. Het was van beiden kanten nog zoeken om in het juiste ritme te komen. De 1e kansen kwamen op het conto van Jordi en Quinn. Maar een goed keepende LYRA-keeper stond een 1e goal van ons in de weg. LYRA kwam ook wat meer uit zijn schulp. In de 10e minuut mocht LYRA een vrije trap nemen op een voor ons gevaarlijke plaats. De beste man van LYRA, nummer 5, ging achter de bal staan en haalde vernietigend uit en liet onze keeper Levi helaas kansloos. Nog voor rust verdubbelde LYRA de score. Levi had de bal aan de voet en probeerde voetballend een oplossing te zoeken maar helaas niemand stond vrij of bood zich aan. De bal belandde daarom in de voeten van een vrijstaande LYRA-speler en die wist hier wel raad mee 0-2. Met deze tussenstand gingen we de 1e time out in.

Er moest anders gespeeld gaan worden daar was iedereen het wel mee eens. Niet dat we qua veldspel het wat minder deden maar wel qua beleving. LYRA deed dat gewoon beter.

Zo ook in de 19e minuut want LYRA tekende voor de 0-3 wat idem ging als de 0-2. Even daarvoor was het Jordi die met een geweldig ver afstandsschot de bal op de lat schoot. Het zat ons ook niet mee. Want het aluminium werd deze wedstrijd wel vaker het eindstation. Kort na de 0-3 bracht Melle ons wel op het scorebord uit een corner, 1-3. Het laatste woord in het 2e kwart was helaas weer voor LYRA. Achterin kregen we de bal niet weg waardoor LYRA profiteerde, 1-4.

In het 3e kwart leek voor ons de geest uit de wedstrijd. LYRA voetbalde gemakkelijker en liep uit naar 1-6. Ché deed daarna wat terug maar konden niet doordrukken. LYRA deed dat wel 2-7. Melle bracht de stand in het 3e kwart op 3-7.

In het 4e kwart werd nog even alles op alles gezet om nog terug te komen. En dat lukte enigszins. Het was Ché die zijn 2e en 3e doelpunt aantekende. De 5-7 was er wel 1 uit het boekje. Melle werd diep gestuurd langs de rechterkant. Hij liep goed door, bracht de bal goed voor en zocht op maat Ché die beheerst raak schoot. Het slotakkoord was wederom voor LYRA want die schoot direct vanaf de aftrap raak, 5-8.

Mannen jammer vandaag. Zoals eerder vermeld in dit verslag, wij misten de echte wil/beleving om te winnen. Volgende week een nieuwe kans bij wederom een thuiswedstrijd.

Wijnand & Jamie