Home » Junioren » Verslagen » JO10-1 - m.s.v. De Betrokken Spartaan JO10-1

JO10-1 - m.s.v. De Betrokken Spartaan JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 zaterdag 16 februari 2019

Vandaag wederom een thuiswedstrijd tegen het onbekende msv De Betrokken Spartaan. Met een voltallige groep, Dean en Lars weer uit de ziekenboeg, trapten we om stipt 09:00u af. De eerste kans kwam op naam van Melle maar zijn schot belandde in het zijnet. De daaropvolgende aanval die volgde van De Spartaan moest Levi optreden en dat deed hij met verve. Echter in de rebound waren we kansloos 0-1. De mannen waren nog zoekende. De aanvallen verliepen moeizaam en eenmaal voor de goal waren we niet scherp genoeg. Daar bracht Jordi in de 8e minuut verandering in. Hij kreeg de bal toegespeeld vanuit een corner van rechts en met een verwoestende uithaal, zijn specialisme, liet hij de keeper van De Spartaan kansloos door de bal in de linkerbovenhoek te schieten, 1-1. Nog geen minuut later kreeg Quinn de bal toegespeeld, zijn schot op goal werd nog gered maar de rebound was voor Melle die vrij kon inschieten, 2-1. 

De Spartaan gebruikte zijn keeper optimaal door hem bij balbezit mee te laten voetballen. Daar hadden wij zichtbaar moeite mee om dat te bespelen. In de 11e minuut deden ze dat weer maar de keeper verspeelde de bal en kwam bij Ché terecht. Helaas ging de bal van Ché net naast. Net voor de 1e time-out was het weer Quinn die de bal kreeg en schoot op goal en het was weer Melle die de rebound raak schoot, 3-1. 

In het 2e kwart konden we gelijk 2 kansen voor ons noteren alleen waren de schoten van Melle en Lars een prooi voor de goed acterende keeper van De Spartaan. De Spartaan kwam langzamerhand beter in zijn spel. Met dus hun meevoetballende keeper werd de druk op ons doel opgevoerd. Dit resulteerde helaas voor het verstrijken van het 2e kwart tot 2 doelpunten van hun, 3-3. 

Het 3e kwart werd gestart met 3 schoten van Jordi. Zijn 1e schot vanaf de aftrap ging over. Pal daarna probeerde hij het weer maar de bal ging weer over. Daarna mocht Jordi een corner van links nemen. Hij dribbelde op en haalde vernietigend uit maar weer stond hun keeper op de goeie plaats. Daarna was het woord weer aan De Spartaan. Er volgde een grote kans van hun maar Levi stond met een mooie save zijn mannetje. Maar de aanval die daarop volgde waren wij kansloos, 3-4. De Spartaan had de smaak te pakken. Wederom een kans voor hun maar het schot spatte uiteen op de paal. Uit de aanval die volgde schoot Lars over. De volgende kans kwam op naam van Ché en die schoot wel raak, 4-4. Helaas was het daarna het woord aan De Spartaan. Wij konden daar even weinig tegenover brengen. Het spel van onze kant verliep moeizaam doordat we de bal moeilijk bij ons konden houden. Dit was ook de verdienste van De Spartaan want ze speelden feller dan wij. Dit resulteerde voor hun in nog 3 doelpunten in het 3e kwart, 4-7. Met deze stand gingen we dus het 4e kwart in. In die time-out benutte trainer Rody de tijd door de mannen goed toe te spreken. En dat wierp zijn vruchten af. Want het lukte nu ineens wel. In de 39e en 40e minuut was het Ché die met 2 doelpunten de spanning terugbracht, 6-7. 3 Minuten later was het Dean die de bal kreeg. Hij besloot maar eens uit te halen en deed dat geweldig want zijn schot belandde hoog over de verbouwereerde keeper, 7-7. Nu kon het alle kanten op. Het spel golfde op en neer. Helaas was De Spartaan de gelukkigste door in de laatste minuut met 3 punten huiswaarts te keren. 

Helaas mannen, wel keihard gewerkt maar niet de punten thuisgehouden. As woensdag een uitwedstrijd (beker) tegen Smitshoek wat al een paar keer verzet is. Dan hopen dat we het bekeravontuur kunnen verlengen.

Wijnand

 

Deel dit artikel met je vrienden