Home » Junioren » Verslagen » Doordeweekse bekerwedstrijd Smitshoek JO10-1 - JO10-1

Doordeweekse bekerwedstrijd Smitshoek JO10-1 - JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 zaterdag 23 februari 2019

Afgelopen woensdag 20 februari speelden de mannen een inhaalbekerwedstrijd tegen Smitshoek. Dit vanwege de slechte weersomstandigheden.

Woensdagavond was het dit keer heerlijk vertoeven.

Met Mick Fransen (bedankt Mick) erbij als vervanger voor Ché werd er al voor 18:30u afgetrapt. Ondergetekende had hier niet op gerekend en kwam aan bij het veld toen het al 1-1 stond. Smithoek kwam bijna direct na de aftrap al op 1-0 maar Lars bracht al snel de stand op 1-1. Lars was duidelijk hersteld van zijn griep want hij tekende nog in het 1e kwart voor de verdiende 1-3 tussenstand. Mede door een uitstekend acterende Levi bleven we in het begin van het 2e kwart op 1-3 voorstaan. Echter Smitshoek bleef zeer dreigend en in een tijdsbestek van 3 minuten boog Smitshoek de achterstand om naar een 4-3 voorsprong. Dit waren allemaal schoten waar we helaas niks tegenover konden stellen.

We gingen dus rusten met een 4-3 achterstand. Met de nadruk op rusten want Smitshoek ging, wat we op deze leeftijd niet gewend zijn, naar de kleedkamer. 10 Minuten later werd eindelijk de wedstrijd hervat.

Smitshoek kwam gevaarlijk uit de kleedkamper door meteen de bal hard tegen de lat te schieten. De mannen rechtten hierna de rug door het spel meer naar zich toe te trekken. In de 27e minuut mocht de keeper van Smitshoek een achterbal nemen maar was hier te onzeker in en de bal belandde bij Quinn. Die bedacht zich geen moment en schoot de bal hard weer terug richting goal. Lars verlengde de bal keurig met succes en bracht de stand weer gelijk, 4-4. Nog geen 2 minuten later kwamen we zelfs weer op voorsprong doordat Jordi uit een corner de bal schitterend in de bovenhoek schoot, 4-5. Smitshoek raakte niet van de leg en werd weer gevaarlijk wat resulteerde in de 5-5 in de 32e minuut door een onhoudbaar schot.

Het 4e kwart werd dus op voorhand spannend omdat er in een bekerwedstrijd een winnaar moet komen. Anders volgen er penalty’s.

Blijkbaar wilden beide teams het niet op penalty’s uit laten komen want er kwam van beide kanten veel gevaar. Wij kwamen een paar keer goed weg door goed keerperswerk van Levi en goed verdedigend werk. Aan de andere kant hadden wij ook onze kansen maar die werden ook gered door goed keerperswerk van Smitshoek.

Het bleef echter bij 5-5 dus moesten penalty’s de doorslag geven.

Hierin waren wij helaas niet de gelukkige. Het werd 6-2 voor Smitshoek waardoor het bekeravontuur in Barendrecht werd beëindigd.

Jammer mannen maar er valt jullie niks te verwijten. Er werd hard gewerkt maar waren helaas niet de gelukkige met de penalty’s.

Ga zo door!!

Wijnand