Home » Junioren » Verslagen » JO10-1 - VFC JO10-1 (zaterdag 23 maart)

JO10-1 - VFC JO10-1 (zaterdag 23 maart)

📁 Verslagen - junioren 📅 dinsdag 26 maart 2019

Vandaag mochten we eens “uitslapen” want we hoefden pas om 10:00u aan de aftrap te verschijnen.

Met een fitte groep gingen we de strijd aan met een voor ons onbekende tegenstander, VFC uit Vlaardingen. Na 20 seconden wisten we waar we stonden. Want echt “uitgeslapen” waren de mannen nog niet want VFC scoorde vanuit een uitbal door haarscherp een medespeler te bedienen, 0-1. Het begin van onze kant was onrustig. We konden elkaar moeilijk vinden en hadden daarom moeite om de bal in de ploeg te houden. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de mannen wat meer in hun ritme. Dit resulteerde in de verdiende gelijkmaker door Melle, 1-1. Daarna golfde het spel op en neer. Na een wereld redding van Levi counterden we naar de 2-1 voorsprong. Melle gaf de bal voor en via een been van een VFC-speler belandde de bal in de goal van VFC. Lang konden we niet van de voorsprong genieten want in dezelfde 7e minuut maakte VFC alweer gelijk, 2-2. In de 9e minuut was het toch weer Westlandia dat op voorsprong kwam. Het was wederom Melle die goed Ché bediende en kon vrijstaand binnenschieten, 3-2. Net voor rust waren het beide ploegen die nog 1x scoorden. Het was eerst de beurt aan VFC dat eerst Levi op zijn weg vond en toch vanuit de rebound scoorde, 3-3. Wij hadden echter het laatste antwoord. Dean speelde op schitterende wijze Lars vrij en onze goalgetter wist hier wel raad mee en kwam door zijn 4-3 ook op het scorebord.

Zoals het 1e kwart goed begon door VFC was het nu aan ons de beurt. Ché mocht nl. al snel na de hervatting zijn 2e van de dag bijschrijven. Het was nog even twijfelen of de bal wel of niet achter de lijn was maar VFC was ook sportief en die keurde de bal ook goed. Het duurde even nadat een volgend doelpunt viel. Na 2x een scrimmage voor de goal van VFC wou de bal er dit keer niet in.  Maar wel in de 21e minuut toen een aanval over veel schijven eindigde bij Melle en die wist hier wel raad mee en noteerde zijn 2e van de wedstrijd, 6-3. Nog geen minuut later was het dit keer Quinn die een schitterend afstandsschot zag uitspatten op de paal. Zoals ook in het 1e kwart scoorden beide ploegen nog 1x. Melle maakte er 7-3 van na goed voorbereidend werk van Jordi. Pal voor rust was het VFC dat nog tegen scoorde, 7-4.

De rust werd goed gebruikt om even op adem te komen. De mannen zaten lekker in de wedstijd en hopende dit een goed vervolg te geven. Dat bleek ook zo te zijn. Nog geen minuut spelend in het 3e kwart was de volgende beauty al te noteren. Jordi schoot weer eens van een grote afstand en zijn schot belandde achter de verbouwereerde keeper, 8-4. De mannen bleven heerlijk spelen en gaven VFC weinig kans. Al kwamen ze dicht bij het goal was het of onze sterke verdediging (Dean, Jordi en Quinn) of Levi die uitstekend stond te keepen. Voor het publiek was het iig heerlijk om naar te kijken. In de 28e minuut was het wederom Jordi die goed op kwam stomen en met een mooie rush bezorgde hij Quinn de bal en die benutte deze niet te missen kans, 9-4. VFC stribbelde weer even tegen en maakte er 2 minuten later 9-5 van. Echter nog in dezelfde minuut was het wederom Melle die met een mooi schot de bal onder de kansloze keeper schoot, 10-5. 3 Minuten later mochten we even lachen want we kregen van de spelbegeleider Ed een pingel mee. Lars en Jordi begrepen elkaar niet goed want Lars schoot de bal zachtjes naar voren en daar had Jordi niet op gerekend. De keeper kon daardoor de bal zo oprapen. Typisch geval van miscommunicatie.

Het 4e kwart was er weer 1 voor de spreekwoordelijke statistieken. De mannen voetbalden lekker verder en VFC kon gewoon niet beter. Het 4e kwart werd met 3-1 gewonnen. Quinn zorgde voor de 11-5 door een mooi schot. Lars maakte er 12-6 van door een schitterende pass van Dean. De laatste goal kwam o.n.v. Quinn die een mooie actie over links beloonde met een knappe goal in de korte hoek, 13-6 eindstand.

Mannen super gespeeld, ga zo door!!

Wijnand