Home » Junioren » Verslagen » Voetbaldag JO10 Ajax

Voetbaldag JO10 Ajax

📁 Verslagen - junioren 📅 maandag 01 april 2019
Voetbaldag JO10 Ajax Voetbaldag JO10 Ajax

Dit keer op zaterdag geen programma maar dit werd zeker goedgemaakt op zondag 31 maart.

Omdat Westlandia een samenwerkingsverband aangegaan is met Ajax mochten het weekend van 30 en 31 maart diverse jeugdteams, variërend van JO8 t/m JO12, oefenwedstrijden spelen tegen jeugdteams van Ajax. Het zijn teams van Ajax die in hun laatste fase zitten om wel of geen dienst uit te maken van de jeugdopleiding. Dus ook de jeugd/opleidingteams van Ajax waren er op gebrand om goed voor de dag te komen. Leuk saillant detail was dat diverse oud-spelers van Ajax werden gespot zoals Winston Bogarde en Michael Reiziger.

De wedstrijden werden gespeeld in de ballonhal van het jeugdcomplex. Dit is een groot kunstgrasveld dat een flexibel dak heeft dat met goed weer kan worden verwijderd. In de hal werd het veld verdeeld in 2 speelvelden waar wedstrijden van een uur op werden gespeeld.

Alvorens te beginnen en aan het eind van de wedstrijd gingen de teams met elkaar op de foto wat een leuk beeld opleverde want het leek wel een “persaangelegenheid” zoveel

mensen stonden er om er een foto van te maken.

Wij traden aan met onze eigen groep met Mick Fransen en Lars Vos van JO-10-2. Dit omdat er 7x7 werd gevoetbald en er wat jongens bij waren die wat grieperig waren geweest. Ook voor Mick en Lars een unieke ervaring om tegen Ajax te mogen voetballen.

Normaal gesproken maak ik verslag van elk doelpunt dat gescoord wordt maar dat laat ik dit keer maar achterwege. Niet dat de jongens slecht speelden, integendeel zelfs, maar dit opleidingsteam was van een andere categorie. Ze voetbalden zo makkelijk en konden elkaar goed vinden. De mannen deden er alles aan en het was ondanks de hoge uitslag een genot om naar te kijken. Onze leider Niels kreeg zelfs complimenten over ons team waar veel potentie in zit. Dat geeft ons natuurlijk een enorme boost voor de toekomst. Met de rust was de stand 7-1 en de eindstand 13-3. Onze doelpunten kwamen op naam van Quinn de Bruijn (vrije trap), Lars Scholtes en Melle van Geest. Daarnaast wil ik iedereen van het team een compliment geven want we lieten, ondanks de uitslag, ons echt van onze goede kant zien en onze keeper Levi Gardien heeft er nog echt veel uitgehouden.

Mannen ik hoop dat jullie genoten hebben van deze dag. Kijk niet naar de uitslag maar naar de ervaring die jullie hebben opgedaan om tegen zo’n team te mogen voetballen.

Wijnand