Home » Junioren » Verslagen » JO11-1 - Ajax Voetbalschool JO10

📁 Verslagen - junioren 📅 donderdag 04 april 2019
JO11-1 - Ajax Voetbalschool JO10 JO11-1 - Ajax Voetbalschool JO10

31-03 Ajax Voetbalschool JO10 – Westlandia JO11-1

Afgelopen zondag was het zover, onze jongens van de JO11-1 mochten op de Toekomst een oefenwedstrijd spelen tegen de aanstormende talenten van de Ajax Voetbalschool in de leeftijdscategorie JO10. Om 10.30 werd er verzameld op trainingscomplex de Toekomst, zodat we nog ruim de tijd hadden voor de wedstrijd. Aldaar aangekomen, bleek dat trainer Arnold niets aan het toeval wilde over laten en de voorbereiding perfect geregeld had (zie foto).

De jongens konden in de “Piet Keizer” kleedkamer in alle rust omkleden. Terwijl hoofd Veters Strikken zijn werk deed, kon Arnold zijn motiverende praatje houden. Hij wees de jongens erop, dat dit soort wedstrijden de kers op de taart waren voor iedere voetballer. Een mooie beloning voor het vele trainen en het harde werken van de jongens. De jongens moesten vooral gaan genieten, maar zo spraken we af: We zouden niet als toeristen op het veld gaan staan!

Aangekomen in de trainingshal met kunstgras lieten we eerst de ambiance op ons inwerken om daarna aan een scherpe warming up te beginnen. Deze oefenwedstrijd zouden we 7 tegen 7 spelen in 4 kwarten van 12½ minuut. Hier hadden we al een paar maal op getraind, iedereen wist dus wat zijn taak zou zijn. Na de laatste aanwijzingen van Arnold, stonden de jongens messcherp aan de start. Onze tegenstanders wilden uiteraard bewijzen, dat ze Ajax waardig waren en stonden ook te trappelen om te beginnen.

Vanaf het begin werd al gauw duidelijk dat we uiteraard met talentvolle tegenstanders van doen hadden, maar dat onze jongens niet onder de indruk waren. We gingen vol de strijd aan met techniek gekoppeld aan duelkracht en inzicht gepaard met teamspirit. Er ontstond een meeslepend voetbalgevecht waar “het Ajax van het Westland” niets onderdeed voor de Amsterdamse talenten, het publiek was op voorhand al de grote winnaar.

Het eerste kwart sloten we met de brilstand af, ondanks de kleine kansen over en weer. Aangezien we genoeg wissels tot onze beschikking hadden, konden we het tweede kwart met enkele verse krachten starten. De wedstrijd ging met hetzelfde hoge tempo en niveau verder. Na een rommelige situatie lag de bal helaas in het doel achter Dean. De JO11 rechtte zijn rug, zoals dit team dat al vaker heeft laten zien. Met een extra tandje inzet en energie erbij werd de strijd hervat. Na goed doorzetten van Tijs, wist hij te scoren met een fraai schot. We stonden weer gelijk, meer dan verdiend.

In het derde kwart kregen we wederom een ongelukkige goal tegen, maar de JO11 was nog lang niet verslagen. De jongens wisten goed voetbal te combineren met een ongekende inzet. Een goed opgezette aanval eindigde voor de voeten van Ibrahim en als zo vaak al in de competitie, schoot Ibi met zijn techniek de bal in het goal. Deze gelijkmaker was een mooie beloning voor het team en hemzelf! Het laatste kwart van deze fantastische oefenpot was aangebroken, zou er nog één team als winnaar het veld verlaten?

In het laatste kwart werd duidelijk waarom Ajax ook wel Lucky Ajax wordt genoemd. Ondanks dat beide teams niets voor elkaar onder deden en de betere kansen zelfs voor Westlandia waren, wist het team van Ajax van uit het niets er toch nog 2 ballen in te schieten. Eindstand 4-2, maar we kunnen met een goed gevoel op deze wedstrijd terug kijken! We hebben niet alleen maar geprobeerd om Ajax tegen te houden, maar serieus weerstand geboden en zoveel mogelijk ons eigen spel gespeeld. Waarschijnlijk nog meer dan de tegenstanders verwacht hadden, we hebben echt voor iedere meter geknokt. De leiders, ouders, overige aanhang en de jongens zelf kunnen apetrots zijn op deze teamprestatie!

Keeper Dean stond fantastisch te keepen en viel op door zijn goede spelhervattingen. Verdedigers Steijn en Dani toonden veel inzet en wonnen bijna ieder duel om hierna weer een goed vervolg te geven aan de veroverde bal. Linksback Toine verwende het publiek weer met zijn overdaad aan techniek en inzicht, een genot om te zien. Invaller Jay uit JO11-2 speelde op meerdere posities in de verdediging en deed dit meer dan uitstekend. Hierdoor lukte het de jongens zoveel mogelijk van achteren uit voetballen, precies zoals Arnold het wil. Tijs en Ibrahim zorgen met hun technische hoogstandjes, mooie steekpassjes en felle duels voor veel variatie op het middenveld. Quincy en Marijn waren met hun snelheid en directe acties richting de goal een constante bedreiging voor de verdedigers uit Amsterdam. De puntspelers Camiel en Sten hielden voorin de bal vast voor hun aanstormende ploeggenoten en maakten het de verdedigers van Ajax zo lastig mogelijk in de opbouw, goed gespeeld met veel inzet!

Trainer Arnold kreeg van alle kanten diverse complimenten over het vertoonde spel van de jongens, mooi om te horen!

Na deze geweldige voetbalwedstrijd hebben de coach, de ouders en het team de dag goed afgesloten met een drankje, hapje en de wedstrijd Ajax-PSV in de kantine van Westlandia. Onze grootste dank gaat uit naar Jan de Bruin en Gea Verbeek voor het speciaal voor ons openstellen van de kantine, helemaal super!

Zonder vrijwilligers zoals jullie kan Westlandia niet!!