Home » Junioren » Verslagen » JO10-1 - BSC'68 JO10-1

JO10-1 - BSC'68 JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 woensdag 10 april 2019

Na het toetje van verleden week stond vandaag weer een competitiewedstijd op het programma tegen BSC ’68 uit Benthuizen.

Met een fitte groep trapten we om 10u af.

De 1e kans van de wedstrijd kwam voor rekening van onze gasten echter Levi redde goed. De kansen daarop waren voor Quinn en Melle maar ook die mochten er nog niet in. Na 4 minuten spelen mocht BSC ’68 een corner nemen en er kon zonder veel hinder

doeltreffend afgerond worden. De mannen waren hier niet van onder de indruk. Want een minuut later was het Lars die de bal kreeg en op de goal schoot. We konden van de kant niet goed zien of de bal van richting veranderd werd of niet maar het feit was dat het 1-1 stond. Het spel bleef op en neer golven met kansjes over en weer maar de stand bleef op 1-1 staan.

Na de korte pauze was het BSC ’68 dat direct toesloeg. Met een geplaatst diagonaal schot maakten onze gasten er 1-2 van.Het spel golfde daarna weer op en neer. BSC ’68 schoot op de lat en onze schoten misten precisie. Het was het steeds net niet.

Het 2e kwart werd afgesloten met een 1-2 achterstand.

Het 3e kwart werd ingegaan met diverse kansen aan onze kant. Het was Lars die eerst net naast schoot en de aanval erop de keeper omspeelde maar net wat te ver naar de buitenkant werd gedreven waardoor de bal in het zijnet belandde. We bleven druk houden op het doel van BSC ’68. In de 28e minuut kwamen er weer 2 kansen achter elkaar bij. Lars liep alleen op de keeper af maar hun keeper redde, al liet hij de bal los. De rebound was voor Melle, alleen belandde zijn inzet op de paal. Daarna hadden beide teams kansjes maar het bleef 1-2 tot aan de 35e minuut. Het was Jordi die de bal kreeg op rechts en snoeihard uithaalde die hun keeper kansloos liet met een schot in de verre hoek. Voor het afsluiten van het 3e kwart was het wederom Jordi die de stand bracht op

3-2 met een schitterend schot.

Het beloofde een spannend laatste kwart te worden. Alleen moesten we dat doen zonder Quinn die helaas geblesseerd uitviel. De 1e 2 kansen kwamen op naam van Lars die zijn 1e kans naast zag gaan en zijn 2e mooi gered zag worden door hun keeper.

De volgende kans was wel raak. Wij mochten een uitbal nemen die bij Melle terecht kwam en die wist wel raad met deze kans, 4-2. Helaas bracht BSC ’68 de marge direct na de aftrap weer op 1, 4-3. Met nog 3 minuten te spelen dachten we de buit binnen te

hebben omdat Melle de rebound van een schot van Lars raak schoot, 5-3. De gemoederen buiten het veld liepen wat hoger op maar onze leider Ronald pakte dit goed op door ze correct toe te spreken. Dit kwam het spel van BSC ’68 wel ten goede.

In de laatste officiële speelminuut brachten ze de stand terug tot 5-4. Er kwam wat extra tijd bij door diverse onderbrekingen. Hier maakte onze gasten dankbaar gebruik van door nog de 5-5 te maken.

Jammer dat we niet de winst eruit konden slepen maar jullie hebben toch goed gespeeld.

Volgende week de derby uit tegen Den Hoorn.

Wijnand