Home » Junioren » Verslagen » FC ’s Gravenzande JO10-2 - Westlandia JO10-1

FC ’s Gravenzande JO10-2 - Westlandia JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 zondag 21 april 2019

Op een nog verlaten maar zonovergoten sportpark Juliana moesten de mannen een inhaalwedstrijd spelen tegen FCG 10-2. Dit seizoen hebben we al voor de beker uit gespeeld tegen dit team en toen werd glansrijk gewonnen.

Na het debacle van afgelopen woensdagavond, want die wedstrijd was op meerdere vlakken omringd met een zwart randje, waren we benieuwd hoe de mannen vandaag voor de dag kwamen.

De 1e kans van de wedstrijd kwam op naam van FCG maar Levi stond zijn mannetje en maakte er een corner van. De corner die volgde benutte FCG wel, 1-0 na 2 minuten spelen. Een minuut later hadden we een vloeiende aanval via veel schijven want Quinn vond Lars en zijn voorzet vond Melle die ongehinderd de 1-1 op het scorebord bracht.

De minuten die volgden waren er kansen over en weer maar beide keepers stonden hun mannetje. Alleen in de 8e minuut niet. Jordi mocht een corner nemen en Lars maakte er 1-2 van. Hier bleef het bij in het 1e kwart.

Het duurde even voordat er een doelpunt viel in het 2e kwart. Want een mooie aanval met Quinn en Lars en een schot van Lars via de lat over mochten er helaas niet in. Het was FCG die de stand op 2-2 bracht. Jordi moest nl. aan de noodrem trekken voordat een speler van FCG gevaarlijk werd. De vrije trap die volgde was helaas onhoudbaar. Daarna was het weer de beurt aan Westlandia. Want 1 minuut na de gelijkmaker was het alweer 2-3. Ché had een knappe actie in huis en vond Lars die wel raad wist met deze kans. Nog voor het verstrijken van het 2e kwart was het de keeper van FCG die een achterbal mocht nemen maar de bal kwam in de voeten van Jordi die zich geen moment bedacht en de bal prachtig in het lege doel werkte, 2-4.

De rust die volgde werd goed benut want het was warm op het kunstgras. Een lekker bekertje limonade ging er bij beide teams wel in.

Er werd goed gevoetbald door de mannen en dat had in het 3e kwart een mooi vervolg. In de 28e minuut was het FCG dat aanviel maar wij onderschepten de bal en stuurden Lars de diepte in. Met een mooie passeeractie omspeelde Lars de uitgekomen keeper en schoot de bal ongehinderd in het lege goal, 2-5. Echter een minuut later mocht FCG een corner nemen en rondde doeltreffend af en bracht de marge weer op 2, 3-5. In de 32e minuut was het wederom Lars die zijn 4e goal van de wedstrijd liet aantekenen. Melle keek de bal er nog in en deed dat heel sportief, 3-6. In de staart van het 3e kwart was er even wat minder concentratie van onze kant en daar maakte FCG dankbaar gebruik van en bracht de stand terug tot 4-6 en 5-6.

Er volgde dus een spannend laatste kwart. Konden we de voorsprong vasthouden was de vraag. Ja, was het antwoord.

In de 41e minuut was het jawel weer Lars die met een prachtige boogbal de stand op 5-7 bracht. En de mannen gingen vrolijk verder en speelden nog steeds frivool. Na een goed lopende aanval was het Melle met een mooie breedtebal op Quinn die hier wel raad mee wist, 5-8. In de 46e minuut brachten de mannen zelfs de marge op 4. Ché bereidde goed voor en Melle was het eindstation, 5-9. Dat in het slot FCG nog 2x scoorde was voor de statistieken. Eindstand dus 7-9.

Mannen super gevoetbald. Was heerlijk om naar te kijken. Volgende week geen programma i.v.m. Koningsdag. Zaterdag 4 mei een uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis.

Wijnand