Home » Junioren » Verslagen » Thema-toernooi voor Ajax-partnerclubs op De Toekomst

Thema-toernooi voor Ajax-partnerclubs op De Toekomst

📁 Verslagen - junioren 📅 maandag 20 mei 2019
Thema-toernooi voor Ajax-partnerclubs op De Toekomst

Op zondag 19 mei jongstleden werd door Ajax het jaarlijkse thema-toernooi voor partnerclubs op De Toekomst georganiseerd. Westlandia behoort sinds oktober vorig jaar tot deze partnerclubs in de hoogte categorie en mocht zodoende één team van tien spelertjes afvaardigen. Tijdens deze editie werd het thema-toernooi georganiseerd voor de leeftijdscategorie O9, waarbij in ieder team een mix van jongens én minimaal drie meisjes gemaakt moest worden. Dit met het doel om het meisjesvoetbal te promoten, mede met het oog op het aankomende WK voor dames in Frankrijk. Zodoende werd het afgevaardigde JO9-2 team deze dag aangevuld met Lisa, Dominique en Britt.

In een poule van 5 teams, werd door Westlandia wedstrijden van 2x8 minuten afgewerkt tegen DSO, Purmersteijn, Hoofddorp en Ter Leede. Voor zowel de meisjes als de jongens was het even wennen om in deze nieuwe samenstelling te spelen, maar al snel wisten de spelers elkaar blindelings te vinden. Er waren een aantal zeer mooie doelpunten en veelbelovende aanvallen te bewonderen. Tussen de wedstrijden door was er nauwelijks tijd om te vervelen, want er waren tal van andere activiteiten te doen. Zo konden de spelertjes een echte “FIFA Ultimate Team” kaart van zichzelf laten maken, trucjes leren van balkunstenaars en een goede score proberen te halen bij het “gaten schieten”.

Helaas wist Westlandia uiteindelijk niet door te dringen tot de finalerondes, maar desondanks was het een erg geslaagd toernooi. De jongens én meisjes van het O9-mixteam hebben een super leuke dag gehad.