Home » Junioren » Verslagen » Toernooi JO10-1 bij VV Hekelingen op zaterdag 1 juni

Toernooi JO10-1 bij VV Hekelingen op zaterdag 1 juni

📁 Verslagen - junioren 📅 woensdag 05 juni 2019

Vandaag stond alweer het een na laatste toernooi van het seizoen op het programma, georganiseerd door VV Hekelingen.

Een prima georganiseerd toernooi en het weer werkte ook super mee.

Om 08:45u verzamelden wij ons met 9 jongens. Omdat het om een JO11 toernooi ging, deden ook mee van de JO10-2 Aymen, Mick en Lars en werd er gespeeld op een half veld  om alvast te gaan wennen met het oog op volgend seizoen.

Er moesten 3 wedstrijden van elk 20 minuten gespeeld worden zonder extra rondes wat ook wel lekker was i.v.m. het weer.

Wedstrijd 1 tegen Spijkenisse JO11-8:

Vanaf de aftrap was het éénrichtingsverkeer naar het doel van Spijkenisse. Na 2 minuten tekende Ché al voor de 1-0. Daarna was het prijsschieten waarbij we ook 2x de lat raakten. Na 7 minuten bracht Dean ons op 2-0 en daarna ging het hard. Spijkenisse was totaal niet bij machte om onze stormloop tegen te houden en wij voetbalden er lustig op los. Jordi tekende voor de 3-0 en vervolgens was het Mick, 2x Ché, Quinn, 2x Jordi die zorgden voor de eindstand van 9-0. Een lekker begin dus van de mannen. Alleen Levi had totaal niks te doen wat eigenlijk ook wel sneu was. Hopende op de resterende 2 wedstrijden op meer tegenstand.

Wedstrijd 2 tegen Vitesse Delft JO11-2:

Tegenstand was er nu zeker wel. En opeens ging het wat moeizaam om in ons eigen spel te komen. Sterker nog het was Vitesse Delft dat het initiatief naar zich toetrok. Maar een bal tegen de onderkant van de lat, sterk verdedigen van o.a. Lars Vos en goed keeperswerk van Levi hielden ons op de been. Langzamerhand kwamen er wat kansjes maar niet meer dan dat. Het leek op 0-0 uit te draaien maar daar dacht Jordi anders over want die verschalkte de keeper 4 minuten voor tijd met een fraaie boogbal, 1-0. Er werd gejuicht alsof we de 1e plaats al bereikt hadden. Dat kwam omdat Vitesse Delft hun 1e wedstrijd gewonnen had en deze wedstrijd dus zeer belangrijk was. Het bleef na de 1-0 echt spannend maar in de laatste minuut bracht Mick de stand op 2-0.

Wedstrijd 3 tegen VV Hekelingen JO11-3:

Met 6 punten uit 2 wedstrijden en 11 voor en 0 tegen gingen we vol zelfvertrouwen de laatste wedstrijd in. Aan een gelijkspel en zelfs nog een klein verlies mochten wij ons permitteren om toch nog 1e te worden. Wij controleerden de wedstrijd en omdat Hekelingen niet bij machte was, was het wachten op het 1e doelpunt. Dat kwam er ook na 5 minuten spelen door een e.d. van Hekelingen, 1-0. De spanning was er vanaf en we voetbalden de wedstrijd rustig uit. Aymen maakte er nog 2-0 van in de 19e minuut en de 1e plaats was een feit.

Mannen super gespeeld tegen teams van 1 jaar ouder. Jullie zijn er echt aan toe om de stap te maken naar de JO11 waarop dus op een groot veld gespeeld gaat worden.

Aymen, Mick en Lars bedankt dat jullie mee konden doen.

Zondag 16 Juni het laatste (internationale) toernooi bij Tot Ons Genoegen Berkel.

Wijnand