Home » Junioren » Verslagen » JO10-1. Toernooi TOGB

JO10-1. Toernooi TOGB

📁 Verslagen - junioren 📅 zondag 16 juni 2019

Vandaag het laatste (internationale) JO10 toernooi van dit seizoen georganiseerd door TOGB. Om 09:25u werden alle 48 teams welkom geheten middels een parade op het hoofdveld. Afgesloten door 3 volksliederen, Duitsland, België en Nederland.

De wedstrijden worden gespeeld met een tijdsduur van 1x 20 minuten. Elke poule heeft 4 teams en ongeacht de plaats worden er kruisfinales gespeeld. Iedereen is verzekerd van 6 wedstrijden.

De 1e poulewedstrijd is tegen SC Buitenveldert uit A'dam. Al snel was duidelijk dat we tegen een hele goeie tegenstander speelden. Ze waren fel en hadden een snelle balbehandeling. Toch kregen we in het begin nog mogelijkheden maar het kwaliteitsverschil werd al snel omgezet in doelpunten. Na 8 minuten spelen keken we al tegen een 5-0 achterstand aan. Melle deed gelukkig wat terug, 5-1. Maar dat bleek een pleister op de wonde. SC Buitenveldert liep daarna snel weer uit naar 9-1. Daarentegen kwam het mooiste doelpunt op naam van Jordi die zijn corner direct in de goal zag gaan, eindstand 9-2. Alhoewel wel echt tegen een goeie tegenstander, is het devies voor de volgende wedstrijden, knokken wat je waard bent al sta je met 10-0 achter. De tegenstander mag beter zijn maar er moet voor elkaar geknokt worden. Daar ontbrak het deze wedstrijd aan.

De 2e wedstrijd tegen wederom een team uit A'dam ditmaal tegen de voetbalschool Born to Play. De peptalk na de 1e wedstrijd had geholpen want nu begonnen we wel alert. Er werd voor elkaar gestreden. Helaas lag wel de bal na 4 minuten in ons goal. Het bracht ons niet van de les want na 6 minuten spelen was het Melle die uit een uitbal van Mick kon scoren, 1-1. Hierna werd het kwaliteitsverschil te groot en liepen ze snel uit naar 1-6.

De 3e en laatste wedstrijd van de poule is tegen RKAV Volendam die ook zijn 1e 2 wedstrijden verloren zag gaan. Dus wordt er gestreden om plek 3 in de poule. De wedstrijd begon aardig van onze kant. We hielden het 6 minuten vol om achterin de 0 te houden maar ook daarna weer ging het snel. Wij speelden erg verslapt en zagen Volendam uitlopen naar 0-6.

De kruisfinalewedstrijd wordt gespeeld tegen Fortuna Sittard. We strijden voor plek 9 mochten we deze wedstrijd verliezen, spelen we voor plek 13.

Het ging lang redelijk gelijk op maar na 9 minuten kwamen we op 0-1 achter. Daarna speelden we meer tegen onszelf dan tegen de tegenstander. Het werd uiteindelijk 0-3.

Voor plek 13 spelen we tegen een oude bekende genaamd Smitshoek. Eerder dit seizoen voor de beker bogen we tegen deze tegenstander uiteindelijk na strafschoppen. Dit keer werd het niet beslist met strafschoppen. Het zit er gewoon niet in dit toernooi. We kwamen na 3 minuten met 0-1 achter. Mick maakte er nog wel een minuut later 1-1 van maar verloren uiteindelijk de wedstrijd met 1-4.

De wedstrijd om de 15e plek spelen we tegen onze oosterburen FC Mönchengladbach. Hopen op toch nog een klein hoogtepuntje? Het ging lang gelijk op met kansen over en weer. Helaas kwamen we 3 minuten voor tijd op een 0-1 achterstand. Het werd spannend om de gelijkmaker te maken maar helaas dat zat er ook niet in.

Dit was het dan voor dit seizoen. Hoogte -en dieptepunten hebben we gekend. Maar dit was geen waardige afsluiting van het seizoen.

Allen succes volgend seizoen in JO11.

Wijnand