Home » Nieuws » Nieuwe verenigingsmanager Ronald Visser aangesteld!

Nieuwe verenigingsmanager Ronald Visser aangesteld!

📁 Nieuws 📅 dinsdag 07 augustus 2018
Nieuwe verenigingsmanager Ronald Visser aangesteld!

Beste Westlandianen,

Wij zijn als bestuur verheugd te kunnen melden dat RKVV Westlandia met ingang van heden een verenigingsmanager aangesteld heeft, zijn naam is Ronald Visser. Ronald is voor veel mensen een bekende binnen de club. Hij stelt zich hieronder zelf even voor.

De afgelopen jaren zien we dat het runnen van een vereniging steeds complexer is geworden. Je hebt met een veelheid aan factoren en verwachtingen te maken. Daarbij zijn in het afgelopen seizoen enkele vrijwilligers, die binnen de Westlandia organisatie een cruciale rol vervulden, ons ontvallen. Met hulp van veel vrijwilligers lukte het de operationele zaken nog wel doorgang te laten vinden, maar de structuur en coördinatie van activiteiten op trainings-, wedstrijd- en toernooidagen liet op verschillende vlakken toch te wensen over. Daarnaast loopt de opstart van nieuwe projecten niet altijd vlekkeloos. Vandaar dat is besloten op zoek te gaan naar een verenigingsmanager. Naar aanleiding van de oproep op de website heeft het bestuur diverse reacties ontvangen. Na enkele goede gesprekken is de keuze op Ronald gevallen.

Het bestuur heeft veel vertrouwen in Ronald en wenst hem veel succes en plezier toe in zijn nieuwe rol bij Westlandia!

Geo van der Wilk

Voorzitter RKVV Westlandia

Ronald Visser

Via deze weg wil ik me graag aan jullie voorstellen. Ben 53 jaar geleden geboren en getogen in Naaldwijk, en nu ruim 25 jaar woonachtig in de Lier. Ik ben getrouwd met Astrid en heb 2 kinderen: Mitchel (24 jaar) en Shelley (20 jaar). Een groot gedeelte van mijn leven ben ik verbonden aan Westlandia. Op mijn 8e ben ik begonnen met voetballen bij deze mooie club en heb dat, met uitzondering van een aantal jaren bij Verburch, tot een jaar of 2 geleden nog gedaan in de 7x7 competitie op donderdagavond. Daarnaast ben ik in een ver verleden jeugdsecretaris en jeugdtrainer geweest bij de toen nog E-junioren. De laatste jaren ben ik actief als leider/trainer van Westlandia 7, waar mijn zoon Mitchel in speelt.

Je kan dus wel zeggen dat de combinatie voetbal/Westlandia als een soort rode draad door mijn leven loopt. Naast voetbal tennis ik graag, en als het even kan loop ik ook nog hard.

Ik ben een jaar of 30 werkzaam geweest in verschillende leidinggevende rollen, bij verschillende bedrijven, in met name de productie en logistiek. De laatste maanden was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. En zie daar! Daar verscheen een vacature voor een verenigingsmanager bij Westlandia. Wat mij betreft een unieke kans om van je hobby je werk te maken. Je bent de spin in het web bij de vereniging en er wordt verwacht dat je dingen geregeld krijgt. Een hele veelzijdige functie ook. Van onderhoud aan de gebouwen tot de indeling van velden en kleedkamers, en nog zoveel meer. Daarnaast is het een compleet nieuwe functie waar invulling aan gegeven moet worden. Kortom precies wat ik zocht.

En nu dus per 1 augustus aan de slag bij Westlandia. Ik zal een hoop nieuwe dingen, zaken en activiteiten moeten gaan ervaren en leren. Nieuwe mensen leren kennen. Een hele mooie uitdaging dus. Daarnaast zal ik samen met alle bij de vereniging betrokken Westlandianen moeten zorgen dat alles goed “reilt en zeilt”. Deze rol is dus inderdaad een soort spin in het web, en realiseer me dus ook dat ik daar alle hulp van alle Westlandianen bij nodig ga hebben. Mijn belangrijkste taak is volgens mij dan ook om alle vrijwilligers en verenigingsmensen te helpen en te ondersteunen in hun werkzaamheden. Daarnaast ook zorgen voor de best mogelijke omstandigheden bij de uitoefening van jullie hobby. Dit natuurlijk altijd met het doel om plezier te hebben in wat je doet.

Een van mijn taken zal ook zijn om meer mensen naar ons sportpark te trekken en zo meer inkomsten te genereren voor de club. Onze faciliteiten zijn bijvoorbeeld maar een klein deel van de tijd bezet. We willen dus ook kijken of we ons sportpark meer kunnen gaan verhuren om zodoende dus meer mogelijkheden voor onze club realiseren.

Ik heb er in ieder geval erg veel zin in. Tot gauw!

Groeten Ronald