Home » Nieuws » Eerste driepunter op vreemde bodem

Eerste driepunter op vreemde bodem

📁 Nieuws 📅 maandag 29 oktober 2018
Eerste driepunter op vreemde bodem

Het was RKVV Westlandia in deze voetbal jaargang nog niet gelukt om buitenshuis een punt te behalen. Op eigen bodem wisten de Westlandianen slechts tweemaal de volle buit te pakken. In Oss sprak de speaker vooraf tussen een ontmoeting tussen de nummer zeven (OSS'20) en de nummer zestien van de ranglijst in de derde divisie zondag. Gezien de 2-4 winst van Westlandia zegt dat dus niets over de krachtsverschillen.

Eerlijk gezegd zag het er in de eerste helft niet naar uit dat de Brabanders het onderspit zouden gaan delven. Trainer Edwin Grunholz kon geen beroep doen op de geblesseerde Jedsel Markes. Nigel Ogidi Nwankwo zat na zijn rode kaart vorige week tegen UNA een wedstrijd schorsing uit. Wat de Naaldwijkers er niet van weerhield een vrij degelijke partij op de grasmat neer te leggen. De thuisclub was meer in balbezit en doelman Edgar Leerdam moest enkele knappe reddingen verrichten om de nul vast te houden. Voorin kon Westlandia weinig potten breken zodat de 0-0 ruststand de supporters uit Naaldwijk nog enige hoop gaven. Hoe anders verliep de tweede helft. In minuut 55 stond de 0-0 nog op het scorebord..Vijf minuten later was het 0-3 in het voordeel van de bezoekende partij. Eerst mikte Gio Serbony een voorzet van Mitchel Jacobs nog langs de verkeerde kant van de paal. Vervolgens tekende Gio Serbony voor een puntgave hattrick in vijf minuten tijd. De 0-1 op aangeven van Brandon Tichem, vervolgens binnen de minuut de 0-2 en de derde was een intikker na een voorzet van Mitchel Jacobs. Een gelopen koers met nog een half uur te spelen zou je denken. OSS'20 herstelde zich echter langzaam van de gevoelige tik die het had moeten incasseren. In minuut 80 profiteerde René Geerts van een glijpartij in de Westlandia defensie. Nog niets aan de hand zou je zeggen. Dat veranderde enige minuten later toen Jos Peltzer de 2-3 achter Edgar Leerdam deponeerde. De thuisclub rook nog een succesje en het werd even billen knijpen op de bank , in het veld en bij de supporters van Westlandia. In blessuretijd trok OSS'20 doelman Ralph Vos bij een hoekschop mee ten aanval. Soms is dat succesvol, maar veel vaker niet. En voor de Brabanders werd het de nekslag. Niet Vos maar Edgar Leerdam veroverde de bal. De sluitpost bedacht zich geen moment en trapte de bal ver naar voren. Vanaf de eigen helft won Can Memisoglu het duel met Joep Engelen en deponeerde de bal in het verlaten doel. Daarmee was de wedstrijd beslist en de eerste driepunter op vreemde bodem dit seizoen een feit. Een nuttige zege, want bij verlies was de rode lantaarn in bezit gekomen van RKVV Westlandia. Die positie op de ranglijst wil niemand meer meemaken. Zondag komt USV Hercules op sportpark De Hoge Bomen op bezoek. Van onderschatting mag geen sprake zijn, de wedstrijd begint met 0-0. Gezien het vertoonde spel in Oss mag de verwachting worden uitgesproken dat er betere tijden aan gaan komen. Met andere woorden dat de drie te verdienen punten in Naaldwijk moeten blijven om richting veilige middenmoot te stijgen op de ranglijst.

JdG

Gio Serbony viert zijn derde treffer op aangeven van Mitchel Jacobs.