Home » Nieuws » Teleurstellend verlies tegen Hercules

Teleurstellend verlies tegen Hercules

📁 Nieuws 📅 dinsdag 06 november 2018
Teleurstellend verlies tegen Hercules

Na de winst vorige week in Oss was er de hoop bij de RKVV Westlandia aanhangers dat de opwaartse lijn werd doorgezet tegen Hercules.

Hercules is echter geen OSS'20 en hanteert een geheel andere speelstijl. Dat betekende geen overwinning voor de Naaldwijkers. Hercules nam de drie punten mee in de
bus naar Utrecht: 1-2. Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Huizinga zocht RKVV Westlandia de aanval. Hercules hield echter veel mensen achter de bal en gokte op de counter die er ongetwijfeld zou gaan komen. Hoewel het balbezit groot was voor de thuisclub bleven de kansen schaars. Pas na een kwartier kreeg Gio Serbony de
kans op het doel van de tegenstander te mikken. De inzet eindigde in het zijnet. Twee minuten later gaf Adnan Bajic een pass op Brandon Tichem die over het heiligdom van goalie Fons Mulder ging. Voor de rest was er geen doorkomen aan in een overvol strafschopgebied voor het Hercules doel. Wat nog erger werd nadat in minuut 21 Kees van Buuren vanaf ruim 20 meter niet alleen de Westlandia verdediging, maar ook doelman Edgar Leerdam verraste en de 0-1 op het scorebord liet noteren. Westlandia drong wel aan zonder echte kansen te krijgen. Nick van Vliet kopte uit een hoekschop recht in de handen van Mulder. Rémon van Bochoven kopte een bal uit een hoekschop door naar Gio Serbony die zijn inzet uit een lastige hoek naast zag gaan. De rust brak dan ook met een 0-1 achterstand voor de thuisclub aan.

Al vrij snel na de hervatting maakten Desley Bransen en Melvin Vissers hun opwachting en mochten Rémon van Bochoven en Can Memisoglu het veld verlaten. De thuisclub zette druk op de defensie van Hercules. Mitchel Jacobs schoot op aangeven van Adnan Bajic van afstand naast het doel, In de 63e minuut kreeg Westlandia loon naar werken. Uit de hoekschop van Brandon Tichem kopte linker verdediger Nigel Ogidi Nwankwo de gelijkmaker binnen. Mark van der Zalm kwam de moegestreden Steve van Kesteren aflossen. Westlandia ging op jacht naar de winnende treffer, maar zie er met soms 11 Hercules spelers in en rond het eigen strafschopgebied maar eens door te komen. Melvin Vissers probeerde het van afstand, maar Fons Mulder pakte de inzet. 12 minuten voor tijd ging het zelfs mis aan de andere kant van het veld.
Een ongelukkig moment in de defensie bracht invaller Wouter Kenemans alleen voor Edgar Leerdam, die de bal nog wel toucheerde, maar de 1-2 niet kon voorkomen. De bezoekers trokken zich massaal terug en haalden de zege zo binnen. Mede door de resultaten van de clubs onder Westrlandia op de ranglijst zakten de mannen van trainer Edwin Grunholz naar de voorlaatste plaats. Nu een week rust en dan naar Cuyk om tegen JVC de lijn omhoog zien te herpakken.

JdG

westlherc

Mitchel Jacobs in duel met Dave Hensbergen.