Home » Nieuws » Bliksemstart niet genoeg voor winst

Bliksemstart niet genoeg voor winst

📁 Nieuws 📅 maandag 26 november 2018
Bliksemstart niet genoeg voor winst

Na de overwinning op JVC Cuijk een week eerder waren de aanhangers van RKVV Westlandia hoopvol gestemd op een volgend succes. Mede omdat het Quick'20 betrof als tegenstander en dit een zogenoemde zes punten wedstrijd betrof. Winst betekende ruimer afstand van de onderste regionen, verlies dieper in de problemen zitten. Het werd helaas ondanks een bliksemstart het laatste.

Nog geen minuut was er verstreken of het eerste doelpunt kon worden begroet. Door toedoen van Can Memisoglu kon doelman Julian Bakker zijn eerste balcontact uit het net halen. Zeven minuten later stuurde Melvin Vissers teamgenoot Adnan Bajic de diepte in en deze passeerde Bakker voor de tweede maal in korte tijd. De droomstart voor de thuisclub werd echter geen gevolg gegeven. Na 20 minuten spel was de stand weer gelijk. Melvin Degenaar was in beide gevallen verantwoordelijk voor het succes van de bezoekers uit Oldenzaal. Zo was de euforie onder de supporters van Westlandia snel verdwenen. De mannen in het veld pakten het wel weer goed op, maar scoringskansen waren er sporadisch. Bijna kon Gio Serbony geklungel van doelman Bakker afstraffen, maar de sluitpost herstelde zich op tijd. De pass van Gio Serbony op Can Memisdoglu was iets te scherp zodat Bakker de bal kon onderscheppen. Toch kwam Westlandia op slag van rust op voorsprong. Een verre pass van achteruit bracht Gio Serbony alleen voor de doelman en met zijn tiende seizoenstreffer rondde de spits de geboden kans fraai af. Een treffer vlak voor rust moest de bezoekers in de kleedkamer te denken geven. Na de hervatting door arbiter De Cock bleek dat de bezoekers zich niet zo maar naar een nederlaag wilden laten spelen. De veste van goalie Edgar Leerdam werd stevig onder druk gezet en met af en toe kunst en vliegwerk werd de gelijkmaker voorkomen. Mark van der Zalm kwam Adnan Bajic aflossen in het veld. Een inzet van Frank Eulderink tikte Edgar Leerdam knap tot corner. Brandon Tichem werd door trainer Edwin Grunholz ingebracht voor Can Memisoglu. Die gelijkmaker kwam er na ruim een kwartier toch en op naam van Gio Serbony. De topscoorder van Westlandia raakte de bal bij een hoekschop verkeerd en zag tot zijn ontzetting het speeltuig in het eigen doel rollen. Desley Bransen werd vervangen door Salaheddine el Mhamdi, maar aanvallend kwam Westlandia niet verder dan twee wegens buitenspel afgekeurde treffers. Gio Serbony en Jedsel Markes stonden net iets te ver voor hun tegenstander om succes te hebben. De deceptie voor de thuisclub werd nog groter toen na 77 minuten Melvin Degenaar zijn derde treffer van deze middag liet noteren. Westlandia probeerde in de slotfase als nog de gelijkmaker te produceren. Zelfs doelman Edgar Leerdam kwam zich in het vijandelijke strafschopgebied melden. Tevergeefs omdat Quick'20 verdere schade niet toestond. Waarmee Westlandia ondanks een bliksemstart met lege handen naar de kleedkamer mocht vertrekken. Desley Bransen werd tot man van de wedstrijd uitgeroepen, maar ook hij zal daar een dubbel gevoel aan hebben overgehouden. Zondag de derby in Den Haag tegen HBS dat net als Westlandia moeilijke tijden meemaakt. Opnieuw een zes punten wedstrijd en wij hopen er op dat de helft daarvan mee naar Naaldwijk terug zal reizen.

JdG

wq20

Nigel Ogidi Nwankwo Troeft Frank Eulderink af, Nick van Vliet (l) en Marko van der Knaap kijken gespannen naar de afloop.