Home » Nieuws » Zwaar bevochten zege zet de weg omhoog in

Zwaar bevochten zege zet de weg omhoog in

📁 Nieuws 📅 maandag 14 januari 2019
Zwaar bevochten zege zet de weg omhoog in

Na een trainingskamp in warme oorden moest RKVV Westlandia de competitie onder koudere omstandigheden afwerken. Het was de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie, de afgelaste wedstrijd tegen OFC uit niet meegerekend. In de strijd om de weg omhoog in te zetten op de ranglijst moest nummer 9 Blauw Geel'38/Jumbo bedwongen worden. Hetgeen lukte met het kleinst mogelijke verschil: 1-0.

Met de bij de vereniging teruggekeerden Dean van Ooijen en Patrick Batist in de basis was in de eerste helft Blauw Geel'38 de bovenliggende partij. In de eerste 10 minuten moest doelman Edgar Leerdam tweemaal handelend optreden om schade te voorkomen. Met het geluk dat bij de tweede redding de rebound door Rick Polman over het lege doel werd gewerkt. Zonder geluk vaart niemand wel en het heeft de mannen van Edwin Grunholz dit seizoen meerdere keren tegen gezeten wat dat betreft. Patrick Batist gaf doelman Brahim Zaari van de bezoekers werk door een vrije trap in de benedenhoek te plaatsen. De sluitpost wist de bal klemvast te pakken. Pech had Remon van Bochoven zijn kopbal uit een hoekschop op de bovenkant van de lat zag belanden buiten bereik van Zaari. Na 20 minuten spel namen de bezoekers het heft weer in handen. Edgar Leerdam bewees zijn klasse door eerst Hidde van Dijk van scoren af te houden en even later ook de inzet van de alleen op hem afkomende Rick Polman te keren. Een uitval van Westlandia leverde Gio Serbony een kans op uit een lastige hoek. Zijn schot verdween over het doel. Dat er met een 0-0 stand gerust ging worden was een klein wonder. Een scrimmage in de slot seconden van de eerste helft voor het doel van Westlandia gaf de Brabanders een drietal mogelijkheden om de score open te breken. Met vereende Westlandse krachten werd dit voorkomen tot opluchting van de aanhangers van de thuisclub. Wie in de rust wat langer in de kantine verbleef om een consumptie te nuttigen miste het mooiste moment voor Westlandia. Edwin Huibers schatte een situatie in de eerste minuut verkeerd in. Wat Jedsel Markes alle ruimte gaf aan de linkerkant op te stomen. Gevolg door een afgemeten voorzet die Gio Serbony zo binnen kon lopen en de 1-0 op het scorebord liet noteren. Een gedreven Westlandia verdedigde de voorsprong met alles wat ze in huis hadden. En mocht een tegenstander een doelpoging ondernemen was daar altijd nog Edgar Leerdam om in te grijpen. Hij werd dan ook terecht tot man van de wedstrijd benoemd. Jedsel Markes had na een uur spelen nog de mogelijkheid de voorsprong te verdubbelen. Doelman Brahim Zaari wilde hier echter niet aan meewerken en hield zijn team in de wedstrijd. Brandon Tichem voor Remon Bochoven en Yasin Mazlum voor Dean van Ooijen werden als verse krachten ingebracht. Wat niet wegnam dat de tegenstander steeds nadrukkelijker op zoek ging naar de gelijkmaker. Het weg is weg of vrouwen en kinderen eerst, hoe je het ook wil noemen, gaf aan dat dit op sommige momenten beter werkt als het zoeken naar een voetballende oplossing. Doodeenvoudig omdat de opponent opnieuw een aanval op moet gaan zetten en de druk even weg is. Matchwinnaar Gio Serbony werd kort voor tijd nog afgelost door Mark van der Zalm. De zege kwam niet meer in gevaar. Bij het laatste fluitsignaal van arbiter Marcel te Hennepe kon een zwaar bevochten overwinning worden bijgeschreven door RKVV Westlandia. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Quick in Den Haag op het programma. Het zal een zware klus worden om de zege van deze zondag een vervolg te geven. De Hagenaars zijn de oorwassing van een 5-0 nederlaag op sportpark De Hoge Bomen eerder dit seizoen waarschijnlijk nog niet vergeten. Een mooie uitdaging voor onze mannen om de tegenstander van een revanche te weerhouden.

JdG

Matchwinnaar Gio Serbony staat op het punt in de eerste minuut na de rust om uit een voorzet van de onzichtbare Jedsel Markes de 1-0 te scoren.