Home » Nieuws » Hart voor Elkaar bij Westlandia

Hart voor Elkaar bij Westlandia

📁 Nieuws 📅 zaterdag 09 februari 2019
Hart voor Elkaar bij Westlandia

Donderdagmiddag  14 februari spelen de OldStars Westlandia op hun zelf georganiseerde Walking Football Valentijntoernooi. Het doel van dit Valentijntoernooi is, naast de ontmoeting en gezelligheid van en met elkaar actief bezig te zijn, om geld bij elkaar te brengen voor levensreddende trainingen en het werken met AED door OldStars. Uit landelijk onderzoek blijkt dat slechts 48 procent van verenigingen beschikt over EHBO-ers en/of een AED-apparaat (44%). Westlandia beschikt hierover, maar er daadwerkelijk mee om kunnen gaan vereist voortdurend aandacht en oefening. Er wordt onder het motto ‘Hart voor Elkaar❤️’ met 12 Walking Footballteams (waaronder Oldstars ADO, Feijenoord, Zoetermeer, Excelsior-M) gespeeld op het sportpark de Hoge Bomen. De deelnemende teams kunnen op verschillende manieren doneren bijvoorbeeld door een bijdrage voor deelname aan dit toernooi of om voor elk gescoord doelpunt met elkaar geld af te dragen! 

Het gedoneerde bedrag wordt, in samenwerking met de Hartstichting en het Nationale Ouderenfonds ingezet om reanimatietrainingen te kunnen bekostigen in de regio Haaglanden.

OldStars Walking Football bij Westlandia

Kom donderdagmiddag de 14e eens kijken naar Walking Football vanaf 13.00 uur. Deze in populariteit toenemende voetbalvariant voor ouderen is afkomstig uit Engeland en er zijn inmiddels 330 verenigingen in Nederland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden (dus positiespel, zuiver plaatsen dus de  bal op de voet aanspelen, vereist inzicht en techniek). Rennen, hardlopen en lichamelijk contact mag niet, dit om blessures bij 60-plussers te voorkomen. Plezier en sociale contacten staan voorop! Voetbal als middel om actief te blijven met elkaar!

Ook eens proberen? We hebben elke donderdagochtend rond 09.15 uur Inloop😀 Walking football bij Westlandia. Voor meer informatie mail of bel met Ad Henneveld Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-22234946 of Charles Jungschläger Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-57950470

Deel dit artikel met je vrienden