Home » Nieuws » Vijfde zege op een rij voor RKVV Westlandia

Vijfde zege op een rij voor RKVV Westlandia

📁 Nieuws 📅 maandag 11 februari 2019
Vijfde zege op een rij voor RKVV Westlandia

Aan de zegereeks na de winterstop is nog geen einde gekomen. De ontmoeting op het eigen sportpark tegen ADO'20 werd met een 1-0 winst afgesloten. Een stand die halverwege de eerste helft tot stand kwam en met hard werken tot het einde toe vastgehouden kon worden. Het betekende de vijfde overwinning op rij waarmee met rasse schreden de onderste regionen van de derde divisie kon worden verlaten.

Wat een verschil met de heenwedstrijd in Heemskerk. Zeker wat het weer betreft waar in Noord=Holland onder zonnige omstandigheden kon worden gespeeld. Op sportpark De Hoge Bomen regende het de gehele wedstrijd. Maar ook wat het spelbeeld betrof. In de uitwedstrijd kreeg RKVV Westlandia alle hoeken van het veld te zien en met een kansloze 4-0 verlies kwam men er nog genadig af. In Naaldwijk wogen beide ploegen tegen elkaar op en heersten de verdedigers. Het aantal kansen om te scoren bleef voor beide teams beperkt. Halverwege de eerste helft ontsnapte Jedsel Markes aan de rechterkant aan zijn opponent en met een voorzet op maat stelde hij Gio Serbony in staat de 1-0 te produceren. Waarmee de spits voor de dertiende keer succesvol was voor RKVV Westlandia in competitieverband. Dat het de winnende treffer was kon men op dat moment nog niet weten. Wat stelde ADO'20 daar tegenover. Goed voetbal maar aanvallend stuitte het op stug verdedigend werk van de mannen van trainer Edwin Grunholz. Zo had goalie Edgar Leerdam een rustige middag, maar was attent als hij wel moest ingrijpen. Aan de andere kant eigenlijk het zelfde verhaal. Voor rust kwam Dean van Ooijen een meter tekort om doelman Mast van de Wijst te kunnen verschalken. Na de hervatting trachtten de bezoekers de gelijkmaker te forceren. De oprukkende Sam Nijman bracht de bal richting strafschopgebied. Zijn ploeggenoten zagen tot tweemaal toe hun inzet geblokt worden door verdedigers van de thuisclub. Aan de andere kant pakte Van der Wijst een vrije trap van Melvin Vissers voor Can Memisoglu gevaarlijk kon worden. Na 65 minuten kwam Desley Bransen in het veld Dean van Ooijen aflossen en even later mocht Joshua Wadie de plaats van Melvin Vissers innemen. Als laatste mocht Brandon Tichem op het natte kunstgras Can Memisoglu aflossen. Het spelbeeld veranderde er niet door. De scoringskansen bleven beperkt voor beide partijen. Bas Vellema probeerde het voor de bezoekers van afstand, maar zag de bal ruim naast het door Edgar Leerdam verdedigde doel verdwijnen. Die één keer in de problemen kwam toen hij een inzet niet klemvast kon pakken. Nick van Vliet hielp zijn dooelman door de bal tot hoekschop te verwerken. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal van arbiter Witlox kreeg Westlandia nog een mogelijkheid om de zege veilig te stellen. Nu was Jedsel Markes op links zijn tegenstander te snel af. De voorzet was echter net iets te scherp voor Brandon Tichem zodat de stand ongewijzigd bleef. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen OJC Rosmalen en zonder onderschatting kan dat de zesde triomf op rij worden.

JdG

ado20

Dean van Ooijen ziet doelman Mats van der Wijst de bal veilig in zijn armen sluiten.