Home » Nieuws » ING en Westlandia samen trots op de Westlandia jeugd!

ING en Westlandia samen trots op de Westlandia jeugd!

📁 Nieuws 📅 woensdag 13 maart 2019
ING en Westlandia samen trots op de Westlandia jeugd! ING en Westlandia samen trots op de Westlandia jeugd!

ING is hoofdsponsor van de jeugdafdeling van Westlandia tot in ieder geval 2020. Mondeling waren ING en Westlandia er al uit, met het ondertekeningen van de contracten is dit nu ook geformaliseerd. De samenwerking heeft haar vruchten afgeworpen in de afgelopen jaren. Robin Persoon, adviseur zakelijk van ING in onder andere de Westlandse regio, vertelt: ‘De winst van de Rinus Michels award door Westlandia in het afgelopen jaar is het tastbare hoogtepunt. Deze award wordt uitgereikt aan de amateurvereniging met de beste jeugdopleiding van Nederland. We zijn er trots op dat wij als bank op deze maatschappelijke wijze bijdragen aan het vooruit helpen van de jeugd van Westlandia. Samen met de club maken we dat mogelijk’.

Het behoeft geen betoog dat Westlandia zeer tevreden is met ING als hoofdsponsor van de jeugd. Westlandia-voorzitter Geo van der Wilk ziet alleen maar voordelen. ‘Door het partnerschap met ING is Westlandia in staat om de gehele jeugdafdeling te laten profiteren van kwaliteitsimpulsen die wij als vereniging kunnen geven aan de jeugd. ING helpt de vereniging daarbij. Niet alleen door middel van zichtbaarheid op alle jeugdtenues maar ook in het verder ontwikkelen van ons jeugdprogramma dat wij als Westlandia hebben.

Jeugdvoorzitter Ton van Marrewijk vult aan. ‘Bij de jeugdafdeling van Westlandia zijn veel trainers en vrijwilligers betrokken. We proberen iedereen de juiste training te geven op zijn of haar niveau. Dat lukt over de gehele linie goed, al zien we daar ook nog verbeterpunten. Met de hulp van de ING hebben wij een professionele cursus kunnen geven aan de jeugdtrainers die in de breedte teams en bij de jongste jeugd actief zijn. Vijftien trainers hebben meerdere avonden onder professionele begeleiding zowel theoretische kennis als praktijk ervaring opgedaan. Hierdoor hebben zij het KNVB certificaat jeugdtrainer behaald. Hierdoor is het niveau van de begeleiding van de jeugd gestegen. Daar werken we hard en continue aan als vereniging. De impulsen van ING helpen daar goed bij. Kortom, we zijn ontzettend blij met de verbintenis’.