Home » Nieuws » coaches jeugd seizoen 2019/2020

coaches jeugd seizoen 2019/2020

📁 Nieuws 📅 maandag 08 april 2019

De Technische commissie heeft de afgelopen weken gesprekken gevoerd met de trainersstaf. Onderstaand een uiteenzetting van de ontwikkelingen en stand van zaken met betrekking tot seizoen 2019/2020.

Helaas heeft de trainer van de JO19-1 Roy Kappenburg ervoor gekozen om zijn carrière te vervolgen bij FC ’s Gravenzande. Wij hebben uitstekend met Roy samengewerkt en danken hem zeer voor zijn inzet voor Westlandia in de afgelopen jaren. Uiteraard wensen we Roy ook veel succes voor de laatste wedstrijden van dit seizoen. Het gaat momenteel prima met de O19-1, dus dat gaat vast goedkomen. Alle andere coaches blijven hun werkzaamheden voortzetten bij de jeugdopleiding van Westlandia.

We zijn verheugd om te melden dat we inmiddels ook een opvolger van Roy Kappenburg hebben: Mark Schuur. Mark is docent lichamelijke opvoeding en is vele jaren coach geweest in de opleiding van ADO Den Haag. Hij heeft daar onder meer het O15, O16 en het O17 team gecoacht. Vanaf komend seizoen gaat Mark aan de slag bij onze O19-1.

In onze jeugdopleiding gaan we starten met een O19-2 selectie. Dit team gaat gecoacht worden door Robin Sta. Robin is al jaren coach van de O17-2 en doet dit buitengewoon bekwaam.

Edwin van den Nouweland is de langst zittende coach uit de opleiding. Edwin is inmiddels ook verhuisd naar Naaldwijk en komt tegenwoordig fietsend naar de training. Edwin schuift komend seizoen door van O15-1 naar O17-1. Wij kijken uit naar de voortzetting van de samenwerking met Edwin, een opleidingstrainer puur sang.

Komend seizoen gaan we starten met een O16-1 team. Deze zelfstandige selectie gaat bestaan uit talentvolle spelers die geboren zijn in 2004. We gaan ons inschrijven in een competitie met andere topamateurs die een O16-1 team hebben. We zijn nog op zoek naar een trainer/coach voor dit team (zie vacature).

Kevin van Dijk is komend seizoen coach van O15-1. Kevin is al enkele jaren succesvol coach van O13-1 en is 2x op rij kampioen geworden. Ook dit seizoen strijdt de O13 in de 2e divisie om het kampioenschap. Daarnaast was Kevin dit seizoen ‘interimcoach’ van O17-1. Kevin blijft komend seizoen samenwerken met Robert Kampers bij de O15-1.

Vorig seizoen is de opleiding gestart met een O14-1 selectie. Dit team is ingedeeld in de hoogst mogelijke klasse en speelt door het hele land tegen alle topamateurverenigingen in Nederland. Ook in deze competitie gaat het hartstikke prima onder leiding van Ruben Hartman en Lars van Marrewijk. Deze tandem blijft komend seizoen in stand. De TC is zeer tevreden over de ontwikkeling van de spelers, het team en de coaches.

Bij O13-1 komt een nieuw gezicht: Kees van Hattem. Kees is een zeer ervaren coach die als tegenstander van teams van Westlandia bij meerdere gelegenheden indruk maakte met zijn positieve wijze van coachen en de manier waarop hij zijn teams laat voetballen. Wij zijn dus heel blij dat Kees onze opleiding komend seizoen komt versterken.

De TC kijkt met plezier uit naar de (voortzetting van) de samenwerking met dit team van coaches die allemaal een steentje bijdragen aan het hoofddoel: zoveel mogelijk spelers uit de eigen opleiding laten spelen in het eerste team!