Home » Nieuws » RKVV Westlandia laat het nog spannend worden

RKVV Westlandia laat het nog spannend worden

📁 Nieuws 📅 dinsdag 09 april 2019
RKVV Westlandia laat het nog spannend worden

De nederlaag in Oostzaan lag nog vers in het geheugen bij de spelers en staf van RKVV Westlandia. Nu was men vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Van der Werff wel attent. OFC mocht de beter voetballende ploeg zijn tot uitgespeelde doelkansen kwamen de bezoekers maar weinig. Na een 1-0 ruststand werd het in de tweede helft zelfs 3-0, maar in de slotfase werd het nog spannend omdat OFC twee keer raak schoot: 3-2.

Het lijkt er op dat RKVV Westlandia iets heeft met tegenstanders die op de derde plaats staan in de derde divisie. Vorige week werd TEC in eigen huis overwonnen en zakte het team uit Tiel naar plek vier. OFC nam de derde stek over en moest op bezoek op sportpark De Hoge Bomen. Ook zij werden aan de zegekar gebonden. Combinerend waren de bezoekers de betere, maar de defensie met doelman Edgar Leerdam aan het hoofd werd zelden in verlegenheid gebracht. De eerste doelpoging was van Mark van der Zalm die zijn inzet door goalie Atam Koroglu gepakt zag worden. De gasten drongen wel aan, maar konden vooralsnog de defensie van Westlandia niet open breken. En mocht er een keer op doel gevuurd worden was Edgar Leerdam op zijn post. Na een klein half uur zag Rémon van Bochoven zijn doelpoging via het been van Mike Brantjes over de achterlijn gaan. Even later mikte Giovialli Serbony voorlangs het door de bezoekers verdedigde doel. Een inzet van Mark van der Zalm werd door Atam Koroglu tot hoekschop verwerkt. Kort voor hert rustsignaal stond Patrick Batist aan de basis van de 1-0. Zijn schot werd door Rémon van Bochoven binnen getikt.

Rood gekleurd

Na de hervatting zette OFC aan om de opgelopen schade te repareren. Niet alleen voetballend ook verbaal ging het er niet al te rustig aan toe. Bijna had Brandon Tichem de voorsprong verdubbeld. De doelman van de gasten wist met de voet redding te brengen. Na 10 minuten in de tweede helft mocht OFC met 10 man verder. Arbiter Van der Werff hield Edip Biberoglu de rode kaart voor. Vermoedelijk voor ongewenst taalgebruik want van een overtreding was geen sprake. Trainer Edwin Grünholz haalde Marko van der Knaap en Rémon van Bochoven naar de kant. Nigel Ogidi Nwankwo en Emra Bilgi waren de vervangers. Vooral voor Emra Bigli een onvergetelijk moment. Nog geen minuut in het veld staande stond hij op de goede plek om de 2-0 binnen te tikken. Dat na twee eerdere pogingen in een scrimmage om te scoren. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd beslist toen Melvin Vissers de derde Westlandia treffer liet noteren. Een minuut later had liet OFC de kans op 3-1 zich niet ontglippen. Jesse Schelvis kwam de moegestreden Mark van der Zalm aflossen in het veld. Waarna een roerige eindfase aanbrak. Giovialli Serbony kreeg na 82 minuten de rode kaart na een vermeende elleboog in het gezicht van een tegenstander. Vier minuten later mocht Alje Wittenburg na zijn tweede gele kaart eveneens vervroegd het veld verlaten. Na de rood gekleurde periode zochten de bezoekers nog naar eer herstel. In blessuretijd Bryan Ottenhoff succesvol voor de ploeg uit Oostzaan. Verder lieten de Westlandianen het niet komen en werd met een 3-2 zege revanche genomen voor de afstraffing in de uitbeurt. Zondag wacht Quick'20 in Oldenzaal als tegenstander. Ook hier kan revanche genomen worden voor de 3-4 thuis nederlaag eerder dit seizoen.

JdG

 

wofc01

Doelman Edgar Leerdam grijpt in en Marko van der Knaap ziet dat met genoegen.

Deel dit artikel met je vrienden