Home » Nieuws » Dirk Burger wordt benoemd tot lid van verdienste.

Dirk Burger wordt benoemd tot lid van verdienste.

📁 Nieuws 📅 vrijdag 12 april 2019
Dirk Burger wordt benoemd tot lid van verdienste.

Voor aanvang van de wedstrijd Westlandia – OFC was Dirk Burger, vergezeld van enkele leden van het ‘Team Burger’ en mensen van de barcommissie uitgenodigd in het sponsorhome/de bestuurskamer.

Meer dan 30 jaar lang was Dirk Burger op zaterdag actief achter de bar, met zijn ‘Team Burger’. Om 7.30 uur opende hij altijd de bar om vervolgens alle barwerkzaamheden te verrichten, die op zijn pad kwamen. Tot 13.30, want dan kwam de volgende ploeg. Hij was beroemd om zijn broodjes warme bal. Dirk is daar (te) bescheiden over als hij zegt: ‘Ze waren al klaar, ik hoefde ze alleen maar op te warmen.’ Hij was vaak in de keuken te vinden, behalve als er bier getapt moest worden. Daar moest Dirk voor uit de keuken komen, omdat de andere leden van het team dat graag aan Dirk overlieten. ‘Team Dirk ’bestond uit Nellie van der Meer, Annet Bijl, Trudy Koot en Marian Groenheide.

Dat de van oorsprong Rood Witte ’s-Gravenzander Dirk Burger bij Westlandia jarenlang als vrijwilliger achter de bar stond, mag bijzonder heten. Op zijn elfde ging hij voetballen bij ’s-Gravenzande VV(Rood Wit). Hij speelde twee jaar als linksbuiten in het eerste.

Zijn carrière achter de bar begon in cafetaria Parel van het Westland op het Marktplein in ’s-Gravenzande. Dat heeft hij 4 jaar gedaan. Vervolgens was hij 29 jaar werkzaam op de Bloemenveiling. Hij was correctie-medewerker en handelde in die functie de klachten af. Zijn collega Theo Noordermeer, een echte Westlandiaan hengelde hem zo’n 30 jaar geleden binnen op De Hoge Bomen. Onlangs gaf hij aan, dat hij om gezondheidsredenen moest stoppen.

De vereniging wilde hem niet zomaar met lege handen de deur uit laten gaan. Namens de vereniging zette ex-voorzitter Stefan Kester Dirk Burger in het zonnetje. Hij dankte Dirk voor de vele jaren achter de bar, benoemde hem als lid van verdienste en speldde hem de daarbij behorende Westlandia speld op. Vervolgens mijmerde Stefan over het grote belang van de vrijwilligers voor een vereniging als Westlandia. Hij riep het huidige bestuur op om plannen te ontwikkelen om mensen enthousiast te maken voor vrijwilligerstaken binnen de vereniging.

‘Want we kunnen niet zonder vrijwilligers.’

Vervolgens kreeg Dirk van enkele leden van zijn barre Team Burger, zoenen en bloemen. Ter afsluiting ging Dirk met Annet en Nelly op de foto als Lid van Verdienste van Westlandia.

JvdM

Foto: Danny Ploegaert