Home » Nieuws » Een half uur strijd niet genoeg voor zege RKVV Westlandia

Een half uur strijd niet genoeg voor zege RKVV Westlandia

📁 Nieuws 📅 dinsdag 16 april 2019
Een half uur strijd niet genoeg voor zege RKVV Westlandia

Na twee prima resultaten tegen tegenstanders die op dat moment de derde positie bezetten was de verwachting hoog om tegen voorlaatste Quick'20 op de ranglijst de zegereeks voort te zetten. Je weet ook dat de gastheer strijd om lijfsbehoud zodat je vol aan de bak moet. RKVV Westlandia deed dat een half uur en mocht blij zijn een 3-3 deling aan het duel over te houden.

Een busreis van 150 minuten bracht RKVV Westlandia in Oldenzaal. Met een korte tussenstop om de benen even te strekken. Na het eerste fluitsignaal van arbiter Witlox oogden de bezoekers stroef op gang te komen. Al na drie minuten kopte Melvin Degenaar de thuisclub naar een 1-0 voorsprong. Juist de man die in Naaldwijk met drie treffers grotendeels verantwoordelijk was voor de 3-4 nederlaag van Westlandia. Dezelfde Degenaar en Jasper Ewout van Breemen-Schneider hadden Westlandia in de eerste 20 minuten nog meer pijn kunnen doen. Onzuiver afwerken en goed ingrijpen van doelman Edgar Leerdam voorkwamen een grotere achterstand voor de Naaldwijkers. Dat na 20 minuten de regie overnam en dat leverde direct resultaat op. In minuut 23 was het Mark van der Zalm die uit een moeilijke hoek goalie Chiel ter Braak passeerde en de stand in evenwicht bracht. Remon van Bochoven zag twee minuten later zijn doelpoging geblokt worden Tim Zwienenberg, maar het was uitstel van executie. Vier minuten na de gelijkmaker mocht Steve van Kesteren van achteruit oprukken. Vanaf de rand van het strafschopgebied mikte hij op fraaie wijze de 1-2 binnen. Brandon Tichem zag zijn inzet door Yannick Heskamp voor de doellijn weggerost worden. Nigel Ogidi Nwankwo mikte tien minuten voor rust net iets te hoog. Twee minuten voor het rustsignaal deed hij het beter en passeerde Chiel ter Braak voor de derde maal: 1-3. De thuisclub had het laatste woord in de eerste helft. Een vrije trap van Jeroen Visscher keerde Edgar Leerdam in twee instanties zodat het verschil twee doelpunten bleef.

Alles of niets
Of de Westlandianen dachten dat de buit al binnen was zal een vraag blijven. Quick'20 dacht er echter anders over en opende een alles of niets offensief. Tim Zwienenberg zag zijn inzet door Edgar Leerdam onschadelijk gemaakt worden. Even stribbelde Westlandia tegen. Brandon Tichem zag zijn inzet door Chiel ter Braak gepakt worden. In minuut 49 moest Edgar Leerdam een knappe redding verrichten, maar Westlandia kreeg de bal niet uit het eigen strafschopgebied. Jasper Ewout van Breemen-Schneider zag de derde doelpoging lukken en realiseerde zo de aansluitingstreffer. Remon van Bochoven poogde een minuut na de Oldenzaalse treffer weer op een verschil van twee te brengen. De sluitpost van de thuisclub liet zich nu niet verschalken. Zeven minuten na de hervatting was Melvin Degenaar voor de tweede maal succesvol voor de thuisclub: 3-3. Emre Bilgi kwam Brandon Ticherm aflossen in het veld. Het leidde niet tot een meer aanvallend Westlansdia. Quick'20 kreeg in minuut 63 een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een ongelukkige handsbal van aanvoerder Marko van der Knaap noopte arbiter Witlox om de gastheren een penalty te geven. Jip Kemna had dit buitenkansje moeten benutten, maar hij trof de paal. Westlandia kwam dus niet opnieuw op achterstand. Al bleef de thuisclub jagen op de overwinning. Edgar Leerdam moest een inzet van Jasper Ewout van Breemen-Schneider tot corner verwerken. Tien minuten voor tijd mocht Can Memisoglu teamgenoot Melvin Vissers aflossen. Het maakte niets uit omdat Westlandia er aanvallend niet meer aan te pas kwam. Edgar Leerdam redde in blessuretijd het punt voor Westlandia. Door snel uitlopen onthield hij invaller Lennart Jansink van een doelpoging. Zodat Westlandia met een punt huiswaarts mocht keren met de les dat een half uur strijd leveren te kort is om een driepunter te scoren. Zaterdag komt hekkensluiter HBS naar het sportpark De Hoge Bomen. Ook de Kraaien strijden voor hun laatste kansen op lijfsbehoud. De ontmoeting in Oldenzaal was wat dat betreft een generale en Westlandia weet dat het strijd moet leveren. Juist het verlies van twee punten in Oldenzaal zorgt er voor dat HBS geen presentje aangeboden kan worden om zelf niet nog in de problemen te komen.

zalmq20

Mark van der Zalm scoort uit een moeilijke hoek de 1-1.