Home » Nieuws » Westlandia O23 vist achter het net in Zeist.

Westlandia O23 vist achter het net in Zeist.

📁 Nieuws 📅 vrijdag 21 juni 2019
Westlandia O23 vist achter het net in Zeist. Westlandia O23 vist achter het net in Zeist. Westlandia O23 vist achter het net in Zeist. Westlandia O23 vist achter het net in Zeist.

Westlandia O23 deed het afgelopen seizoen mee aan de Future Rules Competition. Een belangrijke reden om hieraan deel te nemen, was om de reservespelers van de selecties op een hoger niveau te laten spelen Dit was een competitie voor spelers Onder 23 jaar, waarbij als experiment gespeeld werd met enkele nieuwe spelregels. De bal ingooien werd de bal in schieten, in dribbelen mocht ook. Een vrije trap kon ouderwets genomen worden, maar er kon ook in gedribbeld worden. En een gele kaart betekende een 5-minuten tijdstraf.

Hans van der Kruk, die samen met Piet Bijl, Wijnand Gardien en Thirza Olsthoorn de coaching en de begeleiding deed, gaf aan dat die vernieuwingen wel zorgden voor meer snelheid. Je was allerlei pauzes kwijt.

Westlandia O23 speelde eerder een wedstrijd op Zeist tegen Rijnsburgse Boys. Alle spelers kregen een tracker in een speciaal shirt onder hun voetbalshirt, waardoor er allerlei metingen bij de spelers individueel gedaan konden worden, zoals loopafstand, snelheid, aantal sprints. Uit die metingen bleek onder andere dat Miquel van Dijk het grootste aantal kilometers had afgelegd: bijna 11 km.

Westlandia O23 werd poulewinnaar. In de poule zaten VVSB, Alphense Boys, Quick Boys en FC Lisse. Er werden 7 wedstrijden gespeeld en 13 punten behaald. 4xwinst, 1x gelijk, 2x verlies.

Hans van der Kruk, zijn 13 spelers en enkele belangstellenden vertrokken afgelopen woensdag 19 juni laat in de middag vol goede moed naar het KNVB Sportcentrum in Zeist om daar op het prestigieuze complex te gaan spelen tegen de andere poulewinnaar Kon. HFC uit Haarlem.

In de provincie Utrecht kwam de bus in een gigantisch noodweer en een eindeloze file terecht. De verschillende weerapps gaven gelukkig aan dat het tijdens de wedstrijd droog zou zijn. De apps hadden gelijk.

Naast de finale van de Future Rules Competition was er ook een paneldiscussie georganiseerd met in het panel o.a. enkele pareltjes van het Nederlandse voetbal: Marco van Basten en Sjoerd Mossou. Zij discussieerden over het experiment met de nieuwe regels. Marco van Basten gaf nog wel tussen neus en lippen aan dat de UEFA en de FIFA, als het ging om spelregelvernieuwing niet veel waarde hechtten aan deze experimenten.

Over de belangrijke finale(Westlandia O23 – Kon. HFC O23) werd met geen woord gerept. De aanvang daarvan werd door het uitlopen van de discussie meer dan een half uur uitgesteld.

Westlandia O23 – Kon. HFC O23

Onder goede weersomstandigheden begon de wedstrijd. Beide ploegen begonnen onwennig, maar Westlandia had grote gedeelten van de eerste helft het beste van het spel. De Haarlemse ploeg werd op de eigen helft teruggedrongen. Floris Groot benutte de mogelijkheden van de nieuwe regels op een slimme manier. Bij een vrij trap voor Westlandia halverwege de helft van Kon. HFC treuzelde hij heel lang. Vrije trap? Of dribbel? Hij ging dribbelen. En daar had HFC niet op gerekend. Het leverde geen doelpunt op.

In de eerste helft kreeg Westlandia heel goede kansen om de score open te breken. Desley Bransen werd goed vrij gespeeld, maar zijn schot was te slap. Miquel van Dijk had een goed schot op doel en Tim vd Voort werd prima gelanceerd, maar ramde de bal over het Koninklijke doel. De allerbeste aanval met tegelijk de allerbeste kans was voor Desley Bransen. Vanaf de middenlijn had hij een mooie rush tot hij op een op voor de keeper kwam. Hij kreeg de bal niet in het doel.

Na de rust wist ook de Haarlemse ploeg enkele gevaarlijke kansen te creëren. Jim Verspuij hield zijn doel bekwaam schoon. Met nog zo’n 10 minuten te spelen had Westlandia pech. Uit een vrije trap van Desley Bransen kwam de bal via Tim vd Voort voor de voeten van Miquel van Dijk. Die haalde vol uit, maar zijn inzet werd van de doellijn gewerkt. Vince van Hagen en alle toeschouwers zag zijn schot overzeilen.

Niet veel later werd het 0 – 1, met het nodige geluk. De wedstrijd werd beslist in de laatste minuut. Kon. HFC kreeg en benutte een penalty. Dat betekende 0 – 2.

Sommige spelers hadden wel weer meteen gedachten aan eerdere wedstrijden met een zelfde soort afloop.

Maar, veel spelers vonden het wel een leuk experiment. Vince van Hagen was een van de spelers die met heel veel plezier alle wedstrijden had gespeeld.

Westlandia O23

Jim Verspuij, Stef Geertsema, Jesse Schelvis, Floris Groot, Vince van Hagen, Shane Bruinen, Mark vd Zalm, Desley Bransen, Miquel van Dijk, Tim vd Voort, Rick van Schie, Padmore Mensah, Jericho Valentijn.

Begeleiding:

Hans vd Kruk, Piet Bijl, Wijnand Gardien, Thirza Olsthoorn.

JvdM