Home » Nieuws » Nieuws dames en meisjes » Zaterdag » Damesvoetbal bij Westlandia. Ronald de Moedt.

Damesvoetbal bij Westlandia. Ronald de Moedt.

📁 Zaterdag 📅 dinsdag 26 februari 2019
Damesvoetbal bij Westlandia. Ronald de Moedt. Damesvoetbal bij Westlandia. Ronald de Moedt. Damesvoetbal bij Westlandia. Ronald de Moedt.

Een beetje vergeten tak aan de Westlandia boom is het damesvoetbal. Dat is een goede reden om eens te praten met de huidige trainer/coach, Ronald de Moedt.

Vorige jaar werd Westlandia VR1 kampioen en promoveerde naar Vrouwen Zaterdag derde klasse D, waar het team momenteel op de tiende plaats staat.

Na dat kampioenschap gaf trainer/coach Laura Helvensteijn onverwacht aan dat zij wilde stoppen en Ronald de Moedt werd bereid gevonden om haar plaats over te nemen. Dat was vlak voor de start van het voetbalseizoen in september 2018. Hij was en bleef trainer van DVC Jongens Onder15 en kreeg Westlandia ‘Dames Boven19’ erbij.

Westlandia is mijn club. (Zijn wieg stond op een doeltrap afstand van het sportpark.) Ik heb er leren voetballen en wilde iets voor de club betekenen. Het was wel een flinke stap. Bij DVC deden de jongens wat ik opdroeg, bij de dames moet je open communiceren. Dat heb ik wel moeten leren.’

‘We hebben veel pech gehad. Door de vele blessures moesten we puzzelen met de opstelling en dat kostte ons punten. Op een gegeven moment zijn we met een groep vaste waarden van het team om de tafel gaan zitten. Er werd besloten om van speelstijl te veranderen. 4-3-3 werd het meer verdedigende 4-4-2. Dat leverde 9 punten op. Langzamerhand was iedereen ook weer redelijk fit geworden. Dat betekende dat we voor de invulling van de posities op het veld meer keuzes hadden en dat betekende veel praten.’

‘Nu is de sfeer goed en positief. Iedereen vecht voor elkaar. De groep is een echte groep. We zouden de competitie moeten kunnen afsluiten met een stevige middenmoot plek.’

‘Per 1 december 2018 ben ik verhuisd naar Alkmaar. Dat betekent steeds een uur rijden naar Naaldwijk en ’s avonds weer een uur terug. En dat 3 of 4 keer per week. Ik heb er goed over na gedacht en de beslissing genomen om na afloop van het huidige seizoen te stoppen als trainer. Dat heb ik vandaag 21 februari 2019 aan de speelsters, de begeleiding en aan de vereniging (Theo Verbeek) meegedeeld. Hij kijkt met tevredenheid terug op wat hij bereikt heeft met de dames. Hij hoopt dat de vereniging op zoek gaat naar een goede trainer, want ze verdienen serieuze aandacht.

Enkele memorabele wedstrijden van de dames:

Maense thuis. We verloren die wedstrijd met 4 – 3, maar we leverden strijd.

Scheveningen thuis. Dat leverde een overwinning op met 2 – 1. Omdat ze als team speelden, kwamen de mogelijkheden eruit.

Afgelopen dinsdag 19 februari speelden we thuis tegen ST AGE-GGK/Zestienhoven. We gingen rusten met een 1 – 0 voorsprong door een doelpunt van Tamara de Rijke. Na de rust prikte Sammy- Joe Schelleboom er nog een tweede bij. Het werd uiteindelijk 2 – 1.

De volgende wedstrijd is op 2 maart uit bij Sparta. Helaas niet op Het Kasteel.

Als je aan het praten bent met Ronald dan hoor je een grote gedrevenheid en tussen de woorden door hoor je, dat het hem pijn doet dat hij door gezond verstand gedwongen zijn dames moet overdragen aan een volgende trainer.

JvdM