Home » Nieuws » Nieuws junioren » De jeugdtrainers van Westlandia voor een jaar vastgelegd.

De jeugdtrainers van Westlandia voor een jaar vastgelegd.

📁 Junioren 📅 dinsdag 27 november 2018
De jeugdtrainers van Westlandia voor een jaar vastgelegd.

Op een mooi moment na een sportief zeer voorspoedige zaterdag voor de jeugdteams van Westlandia schoven alle jeugdtrainers en assistent-jeugdtrainers aan de tekentafel om de contracten officieel te ondertekenen.

Geo van der Wilk benadrukte vooraf dat de vereniging heel trots is op de Rinus Michels Award 2018, die de jeugd opleiding van Westlandia dit jaar kreeg. We willen doorgaan op die goede weg.

We mogen u voorstellen:

JO09-1: Jeroen Braat, trainer.

Jeroen is al 6 jaar trainer. Zijn team speelt 6 tegen 6. Gisteren speelden de jongens echt als een team. Dat is hun kracht. Het gaat vooral om spelplezier.

JO10-1: Rody Grootscholten, trainer

Het team van Rody speelde gisteren tegen Wilhelmus, ook 6 tegen 6. Voor de rust verliep het prima. Met een voorsprong van 7 – 2 gingen de jongens de rust in. In de tweede helft ging vermoeidheid een rol spelen. De ploeg verloor met een doelpunt verschil. Maar zegt Rody: ‘Ik kijk naar de manier van spelen. Dat was goed.’

JO11-1:Arnold Korving, trainer

Het team van Arnold speelde gisteren thuis tegen VELO. De jongens legden een ‘superpot’ op de mat. Er werd gewonnen met 7 – 3. Hij heeft een team met veel talenten.

JO12-1: Revy Verbeek, trainer

De jongens van Revy Verbeek speelden gisteren om 8.30 thuis tegen SV Den Hoorn. Beiden teams scoorden 5 keer. Dit team speelt met 11 tegen 11. Trainen en coachen doet Revy samen met Guido Eskinasi. Omdat Revy ook in Westlandia za2 speelt, waardoor hij niet altijd bij de wedstrijden van zijn team aanwezig kan zijn, vervangt Guido hem als de wedstrijdschema’s elkaar overlappen. Revy vindt het leuk om training te geven.

JO12-1: Guido Eskinasi, assistent-trainer(afwezig)

JO13-1: Kevin van Dijk, trainer

Kevin heeft 2 selectieteams onder zijn hoede: JO13-1 en JO17-1. Op de trainingsavonden trainen die teams na elkaar. Dat werkt prima. Kevin wil ‘spelers zichtbaar beter zien worden.’

JO13 doet het heel goed. Tot gisteren alles nog gewonnen. Gisteren stond de uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Het bleef 0 – 0.

JO13-1: Jesse Schelvis, assistent-trainer

Jesse is sinds dit seizoen assistent-trainer bij Kevin. Hij assisteert op de trainingen. ’Ik help waar ik nodig ben.’ Bij wedstrijden ben ik er niet altijd bij, omdat ik op zaterdag moet spelen in JO19-1.

JO14-1: Ruben Hartman, trainer

Ruben deed de opleiding Sport en Beweging op het Mondriaan, koos niet voor een baan in het onderwijs, maar hij kan zijn kennis wel in praktijk brengen als jeugdtrainer. Hij trainde jaren met Jeroen Spruijt. Gisteren speelde JO14-1 de verre uitwedstrijd tegen Be Quick uit Haren. ‘Leuk die verre uitwedstrijden. Het is een dagje uit. En het zijn heel andere verenigingen.’

JO14-1: Lars van Marrewijk, assistent-trainer

Lars was gisteren ook de hele dag in touw. Om 8.15 uur vertrokken vanaf De Hoge Bomen en om 18.00 uur weer thuis. De wedstrijd leverde een 1 – 2 overwinning op en de uitwedstrijd tegen Be Quick werd afgesloten met een ‘etentje’ in Naaldwijk.

JO15-1: Edwin van den Nouweland, trainer

Edwin is al 15 jaar trainer. Hij begon met de D2, vervolgens trainde hij de C2, de D1 en de C1, dat nu JO15-1 heet. De jongens speelden uit tegen Xerxes DZB. Het werd 3 – 1 voor de thuisploeg. Volgens Edwin werden de jongens overklast door het enthousiasme van de tegenstander. In de tweede helft revancheerde het team zich. Dat werd 1 – 0 voor Westlandia en daarmee revancheerde men zich voor de eerste helft.

JO17-1: Kevin van Dijk, trainer

Zie ook JO13-1

JO17-1: Robert Kampers, assistent-trainer

Westlandia JO17 speelde in Nootdorp tegen RKDEO. Het werd een 4 – 0 overwinning. De resultaten van het team zijn in orde: 9 – 27. ‘Het is een sterk collectief met enkele getalenteerde jongens. We zijn bezig met het herkennen van belangrijke momenten in de wedstrijd. Wanneer wel en wanneer geen druk geven.’

JO19-1: Roy Kappenburg, trainer

Roy is de opvolger van Pieter Jongmans en nu voor het tweede jaar trainer van JO19. Dit jaar kwamen er 14 nieuwe spelers bij. Dat begint langzamerhand een team te worden. Gisteren speelde het team thuis tegen OJC Rosmalen. Binnen 4 minuten kwamen we met 0 – 1 achter. Dat werd goed omgebogen, want we wonnen met 5 – 1 na een goede wedstrijd.

JO19-1: Remco de Graaf, assistent-trainer

Remco vult Roy aan. De overwinning van gisteren was nodig. We hebben 10 punten uit 9 wedstrijden. ‘We merken dat het steeds meer een team aan het worden is. De communicatie verloopt beter.’

Tijdens deze gesprekken ondertekenen alle trainers en assistent-trainers hun contracten.

JvdM

Op de foto:

Staand vlnr: Karin vd Meijs, Remco de Graaf, Edwin van den Nouwenland, Lars van Marrewijk, Rody Grootscholten, Jesse Schelvis, Robin Sta, Geo van der Wilk, Kevin van Dijk, Jeroen Braat, Ton van Marrewijk, Robert Kampers, Theo Verbeek, Leo Schelvis.

Zittend vlnr: Roy Kappenburg, (Joep), Stefan Alberts, Revy Verbeek, Ruben Hartman, Arnold Korving.