Home » Nieuws » Nieuws junioren » Certificaten voor jeugdtrainers van Westlandia.

Certificaten voor jeugdtrainers van Westlandia.

📁 Junioren 📅 maandag 28 januari 2019
Certificaten voor jeugdtrainers van Westlandia. Certificaten voor jeugdtrainers van Westlandia. Certificaten voor jeugdtrainers van Westlandia. Certificaten voor jeugdtrainers van Westlandia. Certificaten voor jeugdtrainers van Westlandia. Certificaten voor jeugdtrainers van Westlandia.

Op zondag 27 januari verzamelden een groep van 15 jeugdtrainers( twee waren er verhinderd) van Westlandia zich boven in de bestuurskamer om een certificaat in ontvangst te nemen, omdat zij met succes hadden deelgenomen aan een cursus die door de Technisch Jeugdcoördinator Stefan Alberts werd gegeven. Op 4 cursusavonden kwamen de volgende onderwerpen aan de orde:

- Hoe geef ik een goede en leuke training?

- Hoe coach ik een wedstrijd?

- Hoe begeleid ik spelers?

- Hoe ga ik om met ouders?

Deze cursus leverde de cursisten en certificaat van de KNVB op. Dat gebeurde nadat er lovende woorden gesproken waren door jeugdvoorzitter Ton van Marrewijk en de cursusleider Stefan Albers.

Ton:” Als vereniging zijn we er trots op dat zoveel mensen dit certificaat behaald hebben, het is belangrijk om gecertificeerde mensen in de vereniging te hebben. Jullie helpen de spelers een stapje verder. Tegelijk investeer je ook in jezelf.” Hij bedankte Arjan van Schie die vanuit het jeugdbestuur alles bijna geruisloos had gecoördineerd. Dank en felicitaties waren er voor Stefan Alberts, die de cursus tot een mooi succes voor de vereniging had gemaakt. De felicitaties waren voor Stefan, omdat hij zelf met het geven van de cursus zijn opleiding Hoofd Opleiding A met succes afrondde.

Stefan: ”Ik heb vanaf het eerste moment genoten van jullie positieve inzet, ik heb genoten van de kritische blik van Rocco van Vliet en Robin Vleesenbeek en van de senioriteit van Peet Behrtel. Iedereen deed enthousiast mee.”

Enkele reacties van geslaagden.

Sandra vd Ende: Zij is coach van het team van haar zoon Tijn en toen zij de uitnodiging zag was ze meteen enthousiast. Ze had in de cursus geleerd, dat het belangrijk is om goed te kijken naar wat er gebeurt. De cursisten moesten wedstrijden observeren. Ze vond het heerlijk om over voetbal te praten.

Piet Vellekoop: Hij is trainer en coach van JO19-2, al 10 jaar. Hij wilde kijken of hij nieuwe dingen kon leren. Wat hij al wist, werd op de cursus opnieuw benadrukt. Structureel werken en duidelijke afspraken met het team zijn heel belangrijk. De cursus is zonder meer een aanrader voor mensen die voor het eerst training gaan geven of gaan coachen.

Don Olsthoorn: Don is trainer en coach van JO09-1+2. Hij wilde zichzelf en de jongens verbeteren. Van voetbalvader wordt je voetbaltrainer. De cursus hielp de nieuwe enthousiaste voetbalvaders bij het geven van training en bij coaching. Aandachtspunten waren:

• De (korte) spanningsboog van de kinderen optimaal benutten.
  • Zorgen voor een goede voorbereiding en veldindeling
  • Gedragsafspraken met ouders en kinderen.
  • Continu bezig zijn met de bal.

Don wil zich inzetten om in het begin van het nieuwe seizoen een avond te beleggen voor de nieuwe voetbalvaders.

Uit de enthousiaste reacties van alle aanwezigen lijkt het niet meer dan waarschijnlijk, dat er een vervolg komt op deze cursus.

JvdM