Home » Nieuws » Nieuws junioren » Westlandia selectieteams oefenen tegen de Ajax Voetbalschool

Westlandia selectieteams oefenen tegen de Ajax Voetbalschool

📁 Junioren 📅 maandag 01 april 2019
Westlandia selectieteams oefenen tegen de Ajax Voetbalschool

Voor sommige spelertjes van Westlandia en ouders ging de wekker op zondagochtend 31 maart wel heel erg vroeg (mede het gevolg van het ingaan van de zomertijd). Gelukkig ging de wekker wel om een leuke reden: diverse selectieteams van de Westlandia-jeugd (JO7 t/m JO12) waren deze ochtend uitgenodigd door Ajax om op het sportcomplex De Toekomst oefenwedstrijden te komen spelen tegen diverse teams van de Ajax “Voetbalschool”. Deze spelers van de voetbalschool hebben de afgelopen periode “stage” gelopen bij Ajax en deze dag betekende een afsluiting van deze periode, waarna ze te horen krijgen of ze volgend seizoen al dan niet bij Ajax mogen komen voetballen. 

Nadat de eerste spelers en ouders door Ajax hartelijk welkom waren geheten, werd er om 09.00 uur afgetrapt met de eerste oefenwedstrijdjes op het indoor kunstgrasveld in grote de ballonhal, ook wel het “Adidas MiCoach Performance Centre” genoemd. De JO7 en JO8 speelden op kleine veldjes in partijtjes 3 tegen 3, waarbij er met een zogenaamde mini-bal werd gespeeld. Dit zorgde er voor dat er veel concentratie nodig was om de kleine bal op een goede manier te controleren en acties te kunnen maken. De talentjes van de Ajax voetbalschool lieten geregeld zien, waarom ze in de afgelopen weken stage bij Ajax mochten lopen. Maar ook bij de jongens van Westlandia waren er voldoende mooie acties en doelpunten te ontdekken. Dit alles onder goedkeurende blikken van de massaal afgereisde ouders en familieleden. 

Hierna was het tijd voor de JO9 en JO10 om een wedstrijd 7 tegen 7 te spelen. De JO9 wist meer dan goed partij te geven en ook bij JO10 (*) ging het spel op en neer en de spelers aan beide zijden wilden zich duidelijk de kaas niet van het brood laten eten. Het programma werd afgesloten door de spelers van JO11 en JO12, eveneens in een wedstrijd 7 tegen 7 opstelling op half veld. Het was duidelijk dat er deze ochtend een hoog niveau werd gevraagd qua handelingssnelheid en techniek en op basis van inzet kon er meestal goed partij worden geboden. Na afloop van de laatste wedstrijden werd er nog even snel een groepsfoto gemaakt en kon iedereen moe maar voldaan op huis aan om even wat uurtjes in te halen. Het was al met al een erg leuke ochtend en geweldige ervaring om op de Toekomst te kunnen spelen!

 

 

(*) Verslagen van JO10 en JO11 kunt u vinden bij de verslagen - Red. 

Deel dit artikel met je vrienden