Home » Nieuws » Nieuws junioren » ‘Een grote kleine Westlandiaan.’

‘Een grote kleine Westlandiaan.’

📁 Junioren 📅 donderdag 11 april 2019
‘Een grote kleine Westlandiaan.’

Zo begon microfonist George Droog zijn praatje over Britt Kemper. Zij stond naast hem en zij zagen heel veel vrolijke mensen, die nog aan het napraten waren over Westlandia 1, dat zojuist gewonnen had. Hij vroeg aandacht voor een bijzondere actie van Britt. Zij was door haar nicht Nadine Noordam gevraagd om lid te worden van haar team Nadine en te helpen om geld op te halen voor de actie #TeamLaLeague. Deze club van voetballende meiden haalt geld op om meisjes in Brazilië en Nicaragua ook te kunnen laten voetballen. De nicht van Britt speelde een jaar bij Westlandia, voordat ze naar ADO Den Haag ging.

Britt stond met een mooie en grote doos naast de man met de microfoon. Hoe lang speel je al bij Westlandia? ‘Een half jaar. In JO10-5.’

‘Ik denk, dat er maar heel weinig meisjes van 9 jaar zijn, die meedoen met zo’n actie. Britt komt zo dadelijk langs met haar doos om geld op te halen. Ik vind het heel knap, dat ze dit zomaar doet.’

Britt kreeg applaus van de mensen en begon aan haar rondgang buiten, in de kantine en in de bestuurskamer/sponsorhome. De inzamelactie bij Westlandia leverde € 357,95 op.

Britt vindt voetballen heel leuk. Ze was eerder speler van de week. Dan mag je naast de scheidsrechter mee oplopen met de spelers. En na de toss mag je een doelpunt maken in het doel van de tegenpartij. Britt schoot toen de bal strak in het doel.

Toen haar nicht haar vroeg in Team Nadine, hoorde ze dat meisjes in sommige landen niet kunnen voetballen, omdat er oneerlijkheid is tussen jongens en meisjes. Ik voetbal graag en ik wil daarom ook iets doen voor andere meisjes.

Britt heeft al twee inzamelacties gedaan. Samen met haar moeder bedacht ze om cup cakes te bakken en te verkopen. De baas van de AH vond het goed dat ze bij de uitgang van de winkel de cup cakes verkochten. Hij regelde ook een tafel. Op een vrijdag bakte Britt met haar moeder de hele dag cup cakes en gewone cakes. Die werden een dag later allemaal verkocht. Nicht Nadine kwam ook helpen om de cup cakes aan de man te brengen.

Samen met haar vriendinnetje Quincy organiseerde Britt op het werk van hun ouders een loterij met wel 98 prijzen: snoepzakken, bidons, boeken, een koekenpan en natuurlijk een voetbal. Ze verkochten 440 loten.

Aanstaande zaterdag 13 april gaat Britt bij Dirk van den Broek in De Tuinen weer cup cakes en gewone cakes verkopen. Vanaf ongeveer11.30 uur. Die cup cakes zijn echt lekker, weten we uit eigen ervaring.

Op zondag 12 mei, Moederdag wordt in het KNVB Sportcentrum in Zeist het bedrag bekend gemaakt dat 41 speelsters uit de Eredivisie Vrouwen met hun teams hebben opgehaald voor La League. Er zijn prijzen voor alle deelnemers. Afhankelijk van het bedrag dat je verzameld hebt, krijgen de meisjes mooiere prijzen.

Britt heeft tot nu met haar acties het bedrag van €1306,- ogehaald en dat bedrag wordt nog hoger. Ze wist niet dat meisjes uit sommige landen wel wilden, maar niet konden voetballen. Voor die meisjes wilde ze iets doen. En dat lukte haar gewoon, Britt Kemper uit JO10-5

JvdM

Foto: Danny Ploegaert

Deel dit artikel met je vrienden