Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia za1 treft het niet tegen een trefzeker Naaldwijk.

Westlandia za1 treft het niet tegen een trefzeker Naaldwijk.

📁 Senioren 📅 vrijdag 14 september 2018

De jaarlijkse wedstrijd voor de aanvang van de competitie tegen ´sportparkgenoot´ Naaldwijk is een goede traditie, maar als Westlandia wil je die oefenwedstrijd niet verliezen. En toch gebeurde dat op dinsdagavond 11 september op veld 2.

Dit jaar was Westlandia de gastheer. Ruud Bijl deed de coaching bij afwezigheid van Roy Wasmus.

Gedurende de gehele wedstrijd had Westlandia het meeste balbezit en een veldoverwicht, maar in het eerste kwartier kreeg Rashidi Gilkes(Naaldwijk) drie keer een vrije schietkans. Vervolgens is daar Laurens Bouritius(ook Naaldwijk), die de bal mag aannemen, aan de wandel mag gaan een mag inschieten. 0 – 1.

Niet snel daarna kon Miquel van Dijk, na een slim hakje van Tim vd Voort vrij op het doel van de Naaldwijkse doelman Jeffrey Wubben afgaan. Zijn vuisten voorkwamen de gelijkmaker. Ook Hamza el Yddri kreeg een vrij veld, maar zijn schot kwam op de voeten van dezelfde Naaldwijkse doelman. Dat waren korte momenten van ‘brille’ bij Westlandia. Ook de 1 – 1 ontstond uit een flitsende een/twee tussen Tim vd Voort en Hamza. De laatste scoorde uiteindelijk.

In de tweede helft met o.a. Zakaria el Hadioui voor Hamza speelde Westlandia meer gedreven en in een hogere versnelling. Maar na ongeveer een kwartier schoot Roy Middelburg(Naaldwijk) de bal van buiten de 16 in de winkelhaak. Stijn van Beek heeft allen de luchtverplaatsing langs zijn wangen gevoeld. 1 – 2.

Via een door Rashidi Gilkes benutte strafschop werd het 1 – 3.

Ruud Bijl gunde heel veel spelers speelminuten. Floris Groot, Rick van Schie, Jerry Valentijn en Stef Geertsema kwamen in het veld.

Uit een vlotte combinatie tussen Oalid Faik en Jerry Valentijn werd het nog 2 – 3 door de laatstgenoemde.

Daar bleef het bij. Alle oefen- en bekerwedstrijden maken alleen maar duidelijk dat de Westlandia-puzzel nog niet is gelegd.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden