Home » Nieuws » Nieuws senioren » Zaterdag » Westlandia za1 jaagt De Meeuwen in De Hoge Bomen.

Westlandia za1 jaagt De Meeuwen in De Hoge Bomen.

📁 Zaterdag 📅 zondag 07 oktober 2018
Westlandia za1 jaagt De Meeuwen in De Hoge Bomen. Westlandia za1 jaagt De Meeuwen in De Hoge Bomen. Westlandia za1 jaagt De Meeuwen in De Hoge Bomen. Westlandia za1 jaagt De Meeuwen in De Hoge Bomen.

Westlandia was zaterdag 6 oktober gastheer voor De Meeuwen uit Zoutelande.

De Zeeuwse ploeg had uit 2 wedstrijden nog geen enkel punt behaald en was naar Naaldwijk afgereisd met de 17-jarige junior Yoeri Meijer die als doelman in de basis moest starten, omdat zowel de eerste als de tweede keeper geblesseerd waren. Voorzitter Piet Lampert was bescheiden over de kansen van zijn Meeuwen.

Westlandia za1 startte met precies dezelfde spelers, als tegen Honselersdijk. De groen witten begonnen voorbeeldig aan de wedstrijd. Na 2 minuten lag de 1 – 0 al in het net. Uit een vrije trap van Miquel van Dijk, hard en laag voor het doel, maakte Tim van der Voort zijn eerste competitiedoelpunt. Vervolgens liet Westlandia het een beetje lopen. De aanvallen strandden allemaal in de compacte verdediging van De Meeuwen. De gasten uit Zoutelande kregen zelfs goede doelkansen. Het was Delano Langezaal die een bal in de korte hoek schoot. Stijn van Beek stopte dat schot. Westlandia werd serieus in de verdediging gedrongen.

In de 25-ste minuut kreeg Vince Olsthoorn de gelegenheid om langs De Meeuwen te slalommen. Met een bekeken schotje tekende hij de 2 – 0 aan.

In de 41-ste minuut was het de beurt aan Oalid Faik om te scoren, nadat een schot van Vince van der Knaap voor zijn voeten kwam. 3 – 0.

Net voor het rustsignaal van scheidsrechter Rembrand Duindam kreeg Tim van der Voort een ‘zaaier’ van een verdediger. Dat betekende een strafschop. Tim nam hem zelf, hard en zuiver in de linkerhoek. Met een comfortabele ruststand van 4 – 0 zochten onze mannen de kleedkamer op.

In de rust sprak voorzitter Piet Lampert vol bewondering over het spel van Westlandia ’Het is alsof je tegen Barcelona speelt.’ En WOS-verslaggever Johan Voskamp had het over een ‘kat en muis spelletje’. Trainer Roy Wasmus had naast 4 doelpunten ook enkele mindere dingen gezien in de eerste helft. Hij hield zijn spelers voor om in de tweede helft dominant te blijven spelen. Om steeds druk te zetten, om in een hoog tempo te spelen en om via de zijkanten te spelen.

In de tweede helft waren al die aanwijzingen zichtbaar in het spel. De Meeuwen werden teruggedrongen en vastgezet op eigen helft. De ‘dappere vogels’ kwamen nauwelijks over de middellijn. En er kwam bijna rook uit het scorebord vanwege de vele doelpunten. Met een prima schot vanaf links zorgde Oalid Faik voor 5 – 0. Aanvoerder Danny Bijl rook ook zijn kans en schoof regelmatig mee naar voren.

Bij De Meeuwen kreeg Stijn Luteijn zijn tweede gele kaart, waardoor de ploeg uit Zoutelande na ongeveer een uur met 10 man verder moest.

Marvin Vollebregt en Floris Groot kwamen voor Vince Olsthoorn en Miquel van Dijk. Shane Bruinen schoof naar de spits en zorgde in de 65-ste minuut voor 6 – 0. Vijf minuten later was het weer raak. Tim van der Voort tikte de bal in de voeten van de inkomende Danny Bijl. Die vervolgens geen moeite om de 7 – 0 op het scorebord te brengen.

Niet veel later kwam Hamza el Yddri voor Oalid Faik.

Met een kort tikje zette Shane Bruinen Floris Groot vrij voor het doel. 8 – 0.

Westlandia had ook Vince van der Knaap nog op het veld staan. Met een omhaal vanaf 1 meter maakte hij het mooiste doelpunt van de middag. 9 – 0.

Wat een wedstrijd en wat een doelpunten. Roy Wasmus en Ruud Bijl glommen van trots. Met name in de tweede helft hadden zij een team gezien, dat had gedaan, wat zij hadden gevraagd.

Volgende week wacht Heinenoord uit. ‘Die wedstrijd kan ik u nu al aanbevelen.’ Dat waren de afsluitende woorden van speaker Chris Koehler.

Om in te lijsten is ook de ranglijst in de 1-ste klasse B na drie wedstrijden spelen. Westlandia is koploper met 7 uit 3. En 11 doelpunten voor en 1 tegen.

Westlandia za1 – De Meeuwen

Ruststand: 4 – 0

Eindstand: 9 – 0

Opstelling van Westlandia

Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl(a), Shane Bruinen, Rick van Schie, Vince van der Knaap, Vince Olsthoorn>(< Floris Groot), Tim van der Voort, Oalid Faik>(< Hamza el Yddri), Miquel van Dijk>(<Marvin Vollebregt).

Westlandia za2 – Jodan Boys 3

Uitslag: 14 – 0

Doelpuntenmakers: Yordi van Beek 5x, Remy de Bliek 4x, Rico Sterrenberg 2x, Edwin Vijverberg 1x (penalty), Luuk van Holsteijn 1x (penalty), Ricardo vd Zalm.

JvdM