Home » Nieuws » Nieuws senioren » Nieuw in de zaterdagselectie. Shane Bruinen

Nieuw in de zaterdagselectie. Shane Bruinen

📁 Senioren 📅 maandag 22 oktober 2018
Nieuw in de zaterdagselectie. Shane Bruinen

Ineens in de zaterdagselectie.

Aan het einde van het vorige seizoen speelde Shane ineens in Westlandia za2. Door allerlei oorzaken was er een ernstig spelerstekort in de selectie van Theo Verbeek en Roy Wasmus. Er werden spelers uit lagere elftallen opgetrommeld.

Shane was een van die jongens. Hij speelde tegen Deltasport 2 en Die Haghe 2 helemaal niet onverdienstelijk als links achter.

Geplukt uit een vriendenteam.

Shane heeft zijn hele voetballeven bij Westlandia gespeeld in de verschillende jeugdselecties. Toen hij zou overgaan naar de A-junioren, vroegen zijn vrienden of hij bij hen in het vriendenelftal wilde komen voetballen. Zo stapte Shane vanuit de B-junioren direct over naar de senioren. Hij kwam in Westlandia za4.

Toen Roy Wasmus hem vroeg om naar de zaterdagselectie te komen, heeft Shane lang geaarzeld, want hij wilde zijn vrienden niet in de steek laten. Het vriendenteam viel echter uit elkaar, toen enkele jongens naar VV Naaldwijk gingen, koos Shane voor de zaterdag selectie. Shane is met zijn 19 jaar een van de jongste spelers in de zaterdagselectie.

Voorzichtige verwachtingen.

Shane zag voor zich dat hij in het eerste jaar vooral in zaterdag 2 zou spelen en dat hij 1 of 2 kansen zou krijgen met invalbeurten in zaterdag 1. De realiteit bleek spannender. In de bekerwedstrijd tegen DVV Delft viel hij in als linkerspits. Dat was een beetje noodgedwongen door blessures en afwezigheden. ´De wedstrijd was fysiek en er ging toevallig veel over links. Ik had zelfs kansen op een doelpuntje. Op de training ga ik er vol voor. En zegt hij: ‘Er is concurrentie op links. Ik speel op de plaats van Marvin Vollebregt.´

In de tweede competitiewedstrijd uit bij Honselersdijk stond Shane in de basis als linksachter. Hij moest Tom van Veen afstoppen en deed dat naar behoren. Ook tegen De Meeuwen begon hij in de basis. Hij deed eveneens een bijdrage aan de doelpuntenproductie. Het is dus snel gegaan met Shane.

Naast het voetballen.

Maar er is voor hem meer dan voetballen. Shane studeert Technische Bedrijfskunde in Delft en zit in het derde jaar.

Hij heeft dus meerdere ballen in de lucht te houden.

JvdM

(Het interview met Shane vond plaats op 11 oktober.)