Home » Nieuws » Nieuws senioren » Nieuw in de zondagselectie. Giovialli Serbony.

Nieuw in de zondagselectie. Giovialli Serbony.

📁 Senioren 📅 donderdag 08 november 2018
Nieuw in de zondagselectie. Giovialli Serbony. Nieuw in de zondagselectie. Giovialli Serbony.

Koraalspecht.

We spreken Giovialli Serbony 4 dagen na de legendarische overwinning in Oss tegen OSS´20 met de ongelooflijk snelle hattrick binnen 3 minuten. Hij is geboren in de volkswijk Koraalspecht in Willemstad op Curaçao. Zijn vader was een voetballiefhebber en zijn grote favoriet was Gianluca Vialli, speler van Sampdoria en Juventus. Dat werd de voornaam van zijn zoon: Giovialli. Die liefde voor voetbal was op zich opvallend, omdat op de Antillen ‘baseball’ de eerste sport is en niet voetbal. Zijn vader is Antilliaan en zijn moeder heeft een Colombiaanse achtergrond.

Naar Nederland.

Op zevenjarige leeftijd vertrok het gezin Serbony naar Nederland, woonde eerst in Amsterdam en verhuisde later naar Mariahoeve in Den Haag. Zijn voetbalcarrière ging van start bij Duinoord. Hij was toen 10 jaar. Twee jaar later ging hij naar TONEGIDO. Vanwege een verhuizing in Den Haag ging hij een jaar later spelen bij Laakkwartier. De A-junioren van die vereniging speelden in de tweede divisie landelijk. Hij bleef er 3 jaar: 2 jaar in de A1 en 1 jaar in de senioren, dat in de 1e klasse zondag uitkwam. Als hij 19 jaar is gaat hij terug naar TONIGIDO met de iconische voetballer Harry de Haas. In de jeugd werd hij door hem getraind en later heeft hij bij de Voorburgse club met hem samengespeeld. In de 3 jaar bij TONIGIDO speelde hij al samen met Mitchel Jacobs. Toen deze club failliet ging, was Gio 22 jaar. Via Melbi Raboen, een andere Haagse voetbalgrootheid verkaste hij naar Rijnvogels. Daar was hij 1 jaar actief. De volgende club op zijn pad was Haaglandia, getraind door Edwin Grünholz en met Mitchel Jacobs en Mourad Mghizrat als teamgenoten. Een jaar later stapte Gio over naar VVSB. Wilfred van Leeuwen was er zijn trainer. Hij speelde in de nieuwe 2e divisie en met de ploeg uit Noordwijkerhout bereikte hij de halve finale van de KNVB beker tegen FC Utrecht na winst in de kwartfinale op eerste divisionist FC Den Bosch. Het werd in De Vliert 2 – 3. Dat waren bijzondere jaren. Na 4½ jaar stapte Giovialli over naar Rijnsburgse Boys.

Nacompetitie wedstrijden tegen Westlandia.

Het is 20 mei 2017 als Giovialli Serbony met Rijnsburgse Boys aantreedt op Sportpark De Hoge Bomen in de tweede beslissende wedstrijd om promotie naar de tweede Divisie. In de thuiswedstrijd had Gio al één keer gescoord en op die zonovergoten zaterdagavond schoot hij 2 keer raak, de 0 – 3 en de 0 – 4. De eindstand was 1 – 5. Rijnsburgse Boys promoveerde. ‘Tevoren hadden we een plannetje gemaakt. We zouden loeren op de counter, want we hadden heel snelle spelers met Jongenelen, Tillema en ikzelf. Dat plannetje werkte.’

Naar Westlandia.

Giovialli verlengde zijn contract niet bij Rijnsburgse Boys. Daarbij speelde een belangrijke rol, dat de ploeg puur op de counter speelde. ‘Edwin Grünholz nam contact met mij op en ik heb hem hoog zitten. Hij speelt op een manier die bij mij past: altijd op de aanval. Het is voor mij ook lekker dicht bij huis. Dat waren belangrijke argumenten voor mijn overstap.’

Tweede Divisie versus Derde Divisie.

De aantrekkingskracht van de tweede Divisie is groter, er komen veel meer toeschouwers. De ploegen zijn sterker dan in de derde Divisie en er zijn meer derby’s.

De competitiestart van Westlandia.

Het team begon moeizaam aan de competitie. Belangrijke jongens zijn vertrokken ( Jeroen Spruit en Patrick Batist). Het is nog een beetje zoeken naar de ideale opstelling. We krijgen genoeg kansen en we verliezen door onnodige fouten. Ik zie wel progressie. We verloren van Jong Volendam en Dongen, terwijl we zeker niet de mindere waren.

Bijzondere doelpunten in het groen wit.

In de bekerwedstrijd tegen Stedoco maakte Giovialli het belangrijke eerste doelpunt. Het was eigenlijk een doelpunt, ‘waarbij God een helpende hand bood’. Hij ziet het weer gebeuren, als hij erover praat.

Tegen Quick maakte Gio ook een bijzonder doelpunt.’ Rémon van Bochoven gaf de bal voor vanaf de linkerkant. Ik stond met mijn rug naar het doel. Ik zag de keeper wel staan. Half draaiend met mijn voet hakte ik de bal in het doel. Die actie ging bijna van zelf. Als dat gebeurt in een wedstrijd dan speel je je beste voetbal.’

Uit tegen OSS’20 maakte Giovialli een supersnelle hattrick. Drie doelpunten in drie minuten. De scheidsrechter noteerde doelpunten in de 57e ,58e en 59e minuut. Doelpunten met dank aan Can Memisoglu, Brandon Tichem en Rémon van Bochoven. Hij deed hem denken aan een hattrick van Robbert Lewandowski als speler van FC Bayern München.

Giovialli Serbony heeft het plezier in het voetbal weer teruggekregen en met Westlandia zal het heus wel goed komen.

JvdM