Home » Nieuws » Nieuws senioren » Finale Westlandia onder 23

Finale Westlandia onder 23

📁 Senioren 📅 zondag 16 juni 2019

Westlandia O23 speelt komende woensdag vanaf 20:00 uur de finale van de Future Rules Football League tegen de Koninklijk HFC O23.
Deze finale wordt gespeeld op de KNVB Campus in Zeist Woudenbergseweg 56 58 (3707HX).

10 topamateurclubs uit het westen van het land hebben vanaf het najaar van 2018 nieuwe spelregels getest. Westlandia kwam daarvoor 7x in actie waarbij er werd gewonnen van AFC, Quick Boys, Lisse, Rijnsburgse Boys. Alphense Boys was net zo sterk en we verloren van VVSB en Katwijk. Tegen HFC en ARC kwamen we nog niet in actie.

De nieuwe regels zijn ontwikkeld om de wedstrijden attractiever te maken, zowel voor spelers als kijkers. Ook moeten de nieuwe regels het spel eerlijker maken en de arbitrage ondersteunen. Concreet gaat het om veranderingen als de self-pass (de mogelijkheid om een vrije trap 'op jezelf' te nemen), de intrap of indribbel in plaats van de ingooi en de invoering van tijdstraffen. Geel betekent vijf minuten eruit, rood betekent vijf minuten straf en een verplichte wissel van de 'zondaar'.

Ondanks dat de wedstrijden in eerste aanleg bedoeld zijn om te onderzoeken wat de toegevoegde waarde is van spelregelwijzigingen, was het ook goed om onze spelers uit de zaterdag- en zondagselectie samen met talenten van JO-19 te laten spelen tegen toonaangevende amateurteams. De goede resultaten, behaald door de selectie van trainer Hans v.d. Kruk met ondersteuning van Wijnand Gardien, Piet Bijl en Thirza Olsthoorn,  worden nu beloond met een mooie finale in het Zeisterbos

Fr@