Home » Senioren » Zaterdag » Mooi affiche Honselersdijk- Westlandia

Mooi affiche Honselersdijk- Westlandia

📁 Zaterdag 📅 woensdag 26 september 2018

Komende zaterdag gaan we voor een gave wedstrijd naar de Strijphorst in Honselersdijk
In het zaterdagvoetbal is dit het hoogste niveau voor een Westlandse derby.
2 jaar geleden speelden we als promovendus ook in de 1e klasse 2 onvergetelijke regio-duels tegen FC ’s-Gravenzande en dat smaakte toen, zeker voor de iedereen die erbij waren, absoluut naar meer.
De verwachting is nu dat ook tegen de mannen van Piet Boon 2 mooie wedstrijden met veel publiek kunnen worden. Dit keer geen burgemeester als verslaggever voor de WOS, maar Leo Boon. De regionale omroep komt ook TV-opnames maken.

De laatste keer dat beide teams elkaar in competitieverband tegen kwamen, was in 2014. Dat duel ging toen om de titel in de 3e klasse. Voor ruim 800 toeschouwers wonnen de groen-witten dat uitduel met 2-0 . Goals waren er van Frank v.d. Deijl en Barry Bronswijk. Westlandia was en bleef dat seizoen ongeslagen en werd kampioen.

In de jaren daarna stonden beide teams nog diverse malen tegenover elkaar in beker- en oefenwedstrijden (incl. Westlandcup). Voor Westlandia waren dat altijd lastige wedstrijden, waarbij van niveauverschil amper sprake was.

Honselersdijk kwam vorig seizoen in de 3e periode in een flow. Na een indrukwekkende reeks overwinningen werd verdiend promotie afgedwongen naar de 1e klasse. Die flow hebben ze meegenomen naar dit seizoen.
In de beker werden 3 wedstrijden gewonnen, waarbij de 7-3 winst bij VELO za. een extra boost zal hebben gegeven. In de competitie werd vorige week met 2-0 gewonnen bij fusieclub Poortugaal.

Westlandia opende afgelopen zaterdag met een prima wedstrijd  tegen Brielle. Na wisselende resultaten in de voorbereiding, zal de 1-0 winst tegen een kampioenskandidaat (?) zeker vertrouwen geven aan de groep.

De derby staat onder leiding van de heer Ferit Akkaya en 2 assistent-scheidsrechters van de bond. Aanvang is 14:30 uur, maar vanwege het te verwachte laaghangende oranje-rookgordijn zal het wel iets later worden.

Oh ja de kruising Middel Broekweg Veilingweg is zaterdag afgesloten...

----

Ook Westlandia za. 2 en zat.3 begonnen met winst in de competitie. Het 2e team won met 4-0 van DCV. Rob Klop viel in de 2e helft in. Het waren zijn eerste minuten na 7 maanden blessureleed.
Zaterdag wacht vanaf 12:00 uur een duel in de res. 2e klasse tegen DSVP in Pijnacker.

Quintus 2 werd door ons 3e team met 3-2 verslagen. In de res. 2e klasse volgt nu een thuisduel tegen het ongeslagen Schipluiden 2

Wie weet tot zaterdag
Fr@