Home » Senioren » Zaterdag » De Meeuwen komen naar de Hoge Bomen

De Meeuwen komen naar de Hoge Bomen

📁 Zaterdag 📅 dinsdag 02 oktober 2018

De wedstrijd tegen komende tegenstander De Meeuwen vraagt van de Westlandianen weer een compleet andere mindset dan de vorige 2 competitiewedstrijden.
Eerst was er de wedstrijd tegen favoriet Brielle (getipt voor één van de prijzen in 1B ), daarna volgde de beladen derby tegen Honselersdijk.
Nu wacht er voor zaterdag 1 een duel tegen een onbekende tegenstander die laatste staat op de ranglijst van 1B.
We weten uit het verleden dat dergelijke duels voor Westlandia altijd lastig zijn, denk alleen maar aan ons thuisduel in januari van dit jaar tegen Marken.........

De tegenstander
De Meeuwen bestaat al 70 jaar, maar speelt dit seizoen pas voor het eerst op het niveau van de de 1e klasse. De club uit Zoutelande werd in mei 2018 in het 5e seizoen in de 2e klasse afgetekend kampioen.
Het nieuwe seizoen valt voor de Zeeuwen nog niet mee. In de bekerpoule werd men 4e met slechts een puntendeling tegen Arnemuiden. In die wedstrijden werden de nieuwe spelers getest.
Bij de start van de competitie greep de trainer terug naar een aantal vertrouwde namen. Er werd wel beter gespeeld, maar het leverde nog geen punten op (thuis tegen Forum Sport 0-2 en RVVH uit 1-5).
Trainer Eikenhout gaf in de media aan dat zijn ploeg leuk mee speelt op dit niveau, maar nog teveel fouten maakt en zodoende de deksel op de neus krijgt. Noodgedwongen zal hij zijn tactiek aan gaan passen en dan maar een keer met lelijk voetbal 3 punten pakken.

Hoe staan wij er zelf voor?
Afgelopen. week werd er door de spelersgroep van Westlandia, maar ook door de volgers, verwachtingsvol uitgekeken naar de derby op de Strijphorst. Wij hadden het meeste balbezit en het beste van het spel. Toch waren de kansen schaars. Na de goal van Vince v.d. Knaap veranderde Honselersdijk van tactiek en kwamen we meer onder druk te staan. Een ongelukkig moment in onze verdediging kostte uiteindelijk 2 punten.
In vergelijking met de oefenwedstrijd tegen Honselersdijk in augustus, heeft de selectie wel stappen gemaakt. We controleerden grote delen van de wedstrijd en o.a. jonkies Shane Bruinen en Rick van Schie passen zich snel aan het niveau aan.
Daar staat tegenover dat trainers Roy Wasmus en Ruud Bijl, na de geblesseerde Levi Gardien, weer een verdediger af zagen haken. Rody Bakker raakte afgelopen donderdag op de training zwaar geblesseerd aan zijn knie. Zijn herstel zal de nodige tijd in beslag gaan nemen.

De thuiswedstrijd tegen De Meeuwen start om 14;30 en staat onder leiding van de heer Duindam.

Westlandia za.2
Het 2e team hield zaterdag bij DSVP (3-1 winst) kranig stand. Nadat alle wissels in het veld stonden, vielen er in de slotfase nog 2 spelers uit. De resterende 9 man sleepten toch de 3 punten uit het vuur. De mannen van Ron Janssen en Hans v.d. Kruk treffen zaterdag om 12:00 op de Hoge Bomen het nog puntloze De Jodan Boys 3.

Westlandia za. 3
Het 3e speelde zaterdag 2-2 tegen Schipluiden en heeft na 2 duels 4 punten. Komende zaterdag gaan de groen-witten op bezoek bij Vitesse 3. De ploeg uit Delft is nog zonder puntverlies mede koploper in de res. 2e klasse. Dat wordt een mooie graadmeter voor het gepromoveerde Westlandia.