Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 maakt korte metten met RVVH.

Westlandia za1 maakt korte metten met RVVH.

📁 Zaterdag 📅 maandag 29 oktober 2018
Westlandia za1 maakt korte metten met RVVH. Westlandia za1 maakt korte metten met RVVH. Westlandia za1 maakt korte metten met RVVH. Westlandia za1 maakt korte metten met RVVH.

Afgelopen zaterdag trad Westlandia za1 aan tegen RVVH, een vereniging die dit jaar zijn honderdjarig bestaan aan het vieren is, en een vereniging die in het seizoen 1966-1967 landskampioen werd bij de zaterdagamateurs. Dat zijn prima geluiden uit het verleden, maar meer niet. Dat bleek in de wedstrijd op het veld aan de Sportlaan in Ridderkerk. Het ene jaar is het andere niet. RVVH is een prima vereniging met een moderne sportaccommodatie, waar de ware RVVH-supporter nog zijn eigen ‘supporterskot’ heeft pal naast het veld vlak bij het scorebord.

De trainersstaf van Westlandia had ervoor gekozen om enkele wissels toe te passen in de basisopstelling. De jongelingen begonnen op de bank. Dennis Verbeek, Hamza el Yddri en Marvin Vollebregt startten in de basis.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd kende een rustig kabbelend verloop met hier en daar een kans, zoals een vrije trap voor Westlandia in de 2-de minuut. Danny Bijl schoot in de muur en een afstandsschot van Jessie Proost, dat maar rakelings naast het doel van Stijn Verbeek zeilde. Opvallend was, dat de aanvallen van RVVH vaak ‘stierven in goede bedoelingen en in de Westlandse buitenspelval. Bovendien had de thuisploeg de pech dat binnen een half uur 2 spelers vanwege blessures het vervangen moesten worden. Kortom er gebeurde niet zoveel spannends, totdat er in de 36-ste minuut door de spitsen van Westlandia een werkelijk vloeiende aanval op de mat gelegd werd. Op links kwam Oalid Faik aan de bal. Hij passeerde een mannetje en legde de bal op de kuif van Vince vd Knaap. Die zag Hamza al het strafschopgebied insteken en legde de bal panklaar. Hamza maakte het karwei vakkundig af. 0 – 1.

Niet veel later in de 38-ste minuut werd Vince vd Knaap onderuit gehaald in het strafschopgebied toen hij daar met bal aan de voet op weg naar het doel was. Het was een gevalletje noodrem van verdediger Wouter Swart. (zie foto’s) Oalid Faik nam de penalty. Met een tussenpas in zijn aanloop liet hij keeper Danny Spelde kansloos. 0 – 2

Westlandia za1 kwam in 2 minuten tijd op een voorsprong van 2 doelpunten. Dat heet effectief spelen.

RVVH zette nog wel aan, maar voor de rust werd er niet meer gescoord. In de rust ging het nog even over de strafschop van Oalid. Een ‘Oalid-kenner’ gaf aan, dat hij hem nog nooit een penalty had zien missen.

RVVH begon fel aan de tweede helft, maar had pech in de afwerking en heel vaak klonk ook in de tweede helft het fluitje van scheidsrechter Dam vanwege buitenspel. Na zo’n 10 minuten spelen in de tweede helft viel het volgende doelpunt Rick van Rijn was weer eens op rechts opgestoomd langs de lijn. Dat leverde een ingooi op. Die nam hij zelf. Nadat hij de bal had teruggekregen, draaide hij de bal voor het doel. Het was Vince vd Knaap die de 0 – 3 inknikte.

Twee minuten later was het weer prijs. Tim vd Voort veroverde de bal en kon alleen op het doel afgaan. Vince vd Knaap liep met hem mee op. Een tikje breed naar Vince maakte de keeper kansloos. 0 – 4.

Westlandia za1 kwam in 2 keer 2 minuten op 0 – 4. Dat heet korte metten.

In het verdere verloop van de wedstrijd werden er 3 spelers gewisseld in het elftal van de Westlanders. In de slotminuten schoot RVVH de nul van het scorebord. Brandon Könemann zorgde na een flipperkastsituatie voor de ogen van Westlandia doelman Stijn van Beek voor 1 – 4. Dat werd ook de eindstand.

RVVH – Westlandia za1

Ruststand: 0 – 2

Eindstand: 1 – 4

Opstelling van Westlandia

Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl, Marvin Vollebregt,

Oalid Faik><Shane Bruinen, Dennis Verbeek><Rick van Schie, Vince vd Knaap, Hamza el Yddri><Miquel van Dijk, Tim vd Voort.

Westlandia za2 – IJVV de Zwervers

Eindstand: 7 – 2

Doelpuntenmakers: Rob Klop(3x), Stef Geertsema(2x), Rico Sterrenberg en Merveille (een speler uit O19)