Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia treft Wilhelmus in de districtsbeker

Westlandia treft Wilhelmus in de districtsbeker

📁 Zaterdag 📅 woensdag 07 november 2018

Komende weekend komt Westlandia in actie voor de districtsbeker.
Als winnaar van de poule met Vitesse D., Den Hoorn en DVV Delft is zaterdag 1 in de 1e ronde gekoppeld aan Wilhelmus zo.

De roemruchte tegenstander uit Voorburg speelde lange tijd op het hoogste niveau van Nederland, maar is inmiddels afgezakt naar de 3e klasse in het zondagvoetbal.
Vorig seizoen werd men 2e in die klasse, maar kon in de nacompetitie een goed seizoen niet verzilveren met promotie.

Dit seizoen won men in september zonder puntverlies één van de vele bekerpoules in groep 2 en in de competitie voert Wilhelmus na 6 wedstrijden en 5 overwinningen de lijst aan in de 3e klasse zo.
Daar de 3e en 4e klasse in het zondagvoetbal tijdelijk zijn samengevoegd, is de weerstand per competitiewedstrijd zeer verschillend.

Westlandia za. 1 heeft in seizoen 2009-2010 in de 4e klasse tegen de zaterdagtak van Wilhelmus gespeeld.  Thuis wonnen we toen met 4-0.
De zondagtak van "De Wespen" heeft alleen in het verre verleden ervaring met wedstrijden tegen ons zondagteam. In seizoen 2000-2001 verloor ons vlaggenschip op de Hoge Bomen met 3-0 het laatste onderlinge duel in de hoofdklasse.

Het zou mooi zijn als het 1e team, net als eerder al het 2e en 3e team van de zaterdagtak,  zich plaatst voor de volgende ronde van de beker. Ook al is het onderlinge verschil met Wilhelmus op papier 2 klasses, we zullen vol aan de bak moeten om een verrassing, zoals vorige week met diverse teams in de landelijke beker,  te voorkomen

Let op de aftrap op Sportpark De Hoge Bomen is zaterdag pas om 17:00 uur.
 ----

Westlandia zat 2 versloeg vorige week zaterdag koploper Soccer Boys in Bleiswijk met overtuigende cijfers (6-1) en voert nu de ranglijst in deze 2e klasse aan.
Om goede zaken te doen in de voorlaatste wedstrijd van de 1e periode zal ook nr. 3 Alexandria’66 aan de zegekar gebonden moeten worden.Aftrap is thuis om 12:00 uur.
Als de mannen van trainers Ron Janssen en Hans v.d. Kruk zelf winnen, dan bestaat er zelfs een kleine kans. dat er zaterdag al een feestje gebouwd kan worden. Dat zal dan pas rond de klok voor 3 uur bekend zijn

----

Het 3e team gaat voor de competitie op bezoek bij nr. 4 HVC’10. Aan de Rondgang in Hoek van Holland moeten punten gepakt worden, want ondanks de 1-1 tegen VDL staat promovendus Westlandia nog steeds in de gevarenzone. De Hoekenezen strijden nog mee om de 1e prijs van het seizoen.

Wie weet tot zaterdag
Fr@