Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia laat twee gezichten zien tegen Rijsoord.

Westlandia laat twee gezichten zien tegen Rijsoord.

📁 Zaterdag 📅 maandag 26 november 2018

Westlandia za1 en Rijsoord hebben nog geen voetbalverleden met elkaar. Die startte bij de aftrap van de wedstrijd in een koud en grijs Rijsoord.

Stijn van Beek stond weer in het doel na een afwezigheid van één wedstrijd. Dennis Verbeek startte in de basis. Verder de vertrouwde namen op de vertrouwde plaatsen. Mike Brouwer zat als wisselspeler op de bank.

In de eerste helft was vooral de thuisploeg gevaarlijk en Stijn had een prominente rol. Na 8 minuten redde hij op een schot van dichtbij van Melvin Zaalman. Niet veel later had Oalid Faik een kans. De bal vloog hoog over het doel. Vince vd Knaap kwam vrij voor doel, maar kwam niet tot een doelpoging, omdat Rijsoord de verdediging op orde had met o.a. Desley de Wolf(onmiskenbaar zoon van …) en Ard Hartman.

Bij Westlandia lukte het vaak niet, was een balaanname niet goed, of een pass was onzuiver, of bij een goede voorzet geen spitsen voor het doel.

Rijsoord zag nog 2 kansen de mist in gaan. Er was een schot op de paal van Mike van Gool. En Stijn van Beek had een redding op een schot van Khalid Rahli. Rond de 30e minuut was het raak voor de thuisploeg. Melvin Zaalman zag Stijn van Beek zijn doel uitkomen en lobde de bal in het lege doel. 1 – 0. Vijf minuten later lag de 2 – 0 in het net. Sep Jacobs werd in de loop aangespeeld via een balletje breed en had geen moeite om te scoren.

Vervolgens mocht het een wonder heten dat de achterstand niet verder opliep. Rijsoord hielp 2 à 3 kansen om zeep, waarbij Stijn even zovele reddingen verrichtten. De ruststand was 2 – 0.

In de tweede helft kwam Westlandia geleidelijk beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in goede combinaties, gevaarlijke aanvallen en kansen, maar geen doelpunten. Tim van der Voort weerde zich met enkele schoten. Bij een voorzet van Oalid Faik kwam hij net voor zijn man en knikte de bal op doel. Keeper Ragip Özrak keerde met bliksemreactie de kopbal. De bal kwam vervolgens terug bij Tim. Het schot dat volgde stopte hij Özrak ook.

Westlandia kreeg een vrije trap vanwege hands net buiten het strafschopgebied. Danny Bijl schoot de bal slecht in. Er waren kopkansen voor Tim vd Voort en Dennis Verbeek. Oalid Faik schoot een vrije trap in de muur. Het lukte niet, het mocht niet. Trainer Roy Wasmus ging wisselen; Miquel van Dijk voor Tim vd Voort en Mike Brouwer voor Oalid Faik. In de slotfase werd Danny Bijl gewisseld voor Rick van Schie.

In de 88e minuut kwam het doelpunt er alsnog. Bij een aanval kwam de bal voor de voeten van Rick van Rijn, toen hij vrij stond in het strafschopgebied. Hij schoot de bal in het doel. Dat doelpunt ging echter niet door, omdat de scheidsrechter juist op dat moment naar de penaltystip stond te wijzen. Er was een overtreding gemaakt op Vince van der Knaap. Hij schoot de bal onberispelijk binnen. 2 - 1

Er volgden nog enkele hachelijke minuten zonder doelpunten. Het was invaller Jimmy van der Vaart die alleen op Stijn van Beek af kon gaan, maar hij schoof de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Het bleef bij 2 – 1, een nipt en onnodig verlies voor Westlandia. En Rijsoord vond zich op de nieuwe ranglijst terug als koploper.

Rijsoord – Westlandia za1

Ruststand: 2 – 0

Eindstand: 2 – 1

Opstelling van Westlandia

Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl(a)><Rick van Schie, Marvin Vollebregt, Vince Olsthoorn, Oalid Faik><Mike Brouwer, Dennis Verbeek, Hamza el Yddri, Vince van der Knaap, Tim van der Voort><Miquel van Dijk.

Westlandia za2 – Vitesse Delft 2

Afgelast