Home » Senioren » Zaterdag » Zaterdag 1 thuis tegen Deltasport

Zaterdag 1 thuis tegen Deltasport

📁 Zaterdag 📅 donderdag 29 november 2018

In het 3e seizoen in de 1e klasse treft Westlandia komende zaterdag pas voor de 2e keer Deltasport op Sportpark de Hoge Bomen.
In april 2017 wisten de groen-witten de ploeg uit Vlaardingen in de slotfase de 3 punten te ontfutselen. Onze voormalige aanvallers Stefan Bron en Ricoberto Luijando waren toen verantwoordelijk voor de 2-1 eindstand.

In de huidige 1e klasse kan bijna iedereen van elkaar winnen, maar dat geldt niet voor (de tegenstanders van) Deltasport. In 5 van de 9 wedstrijden moest de ploeg van trainer Ton Pattinama al de punten delen. Op vreemde bodem gebeurde dat 3x en men wist in uitwedstrijden ook nog niet te winnen. Daardoor staat Deltasport "slechts" 8e met 11 punten.
Pattinama is overigens na een eerdere periode van ca. 10 jaar, nu al weer voor het 6e jaar de hoofdtrainer op Sportpark de Broekpolder.

Westlandia speelde afgelopen zaterdag tegen Rijsoord een wedstrijd met 2 gezichten. In de rust waren alle groen-witten opgelucht dat we sléchts met 2-0 achter stonden. Na het laatste fluitsignaal bekroop toch het gevoel dat er meer in had gezeten dan een 2-1 nederlaag tegen de nieuwe koploper in 1B.

Als de we lijn van die 2e helft door kunnen trekken naar komende zaterdag, hoeft Westlandia voor niemand bang te zijn. Overigens heeft Westlandia al 9 van de 13 punten op het eigen sportpark behaald. Het zou dan ook mooi zijn als de mannen van trainers Roy Wasmus en Ruud Bijl komende zaterdag dan ook  op de Hoge Bomen weeer 3 punten bij kunnen schrijven en in het rechterrijtje blijven.

De aftrap is om 14:30 uur en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge.
----

Het 2e team kwam afgelopen zaterdag niet in actie. Hekkensluiter Vitesse D. 2 kon niet voldoende spelers op de been brengen. Komende speelrondes zal blijken of dit een incident of een structureel probleem is voor de beloftes uit Delft.
Directe achtervolgers Soccer Boys en DCV speelden op 24 november tegen elkaar 2-2, zodat de groep van trainers Ron Janssen en Hans v.d. Kruk er weer beter voor kwamen te staan in de stand van deze res. 2e klasse.
Komende zaterdag zal DSO in Naaldwijk zeker punten willen pakken van ons als koploper. Aftrap is om 12:00 uur
-----

Het 3e team van de zaterdag speelt al om 11:30 uur bij de nr. 10 Victoria'04 in Vlaardingen.  Bij winst kan nr. 7 Westlandia verder afstand nemen van de gevarenzone. Het onderlinge verschil bedraagt slechts 2 punten in ons voordeel.

Wie weet tot zaterdag ergens langs de lijn
Fr@