Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 heeft weinig in te brengen tegen een beter Kloetinge.

Westlandia za1 heeft weinig in te brengen tegen een beter Kloetinge.

📁 Zaterdag 📅 maandag 17 december 2018
Westlandia za1 heeft weinig in te brengen tegen een beter Kloetinge. Westlandia za1 heeft weinig in te brengen tegen een beter Kloetinge. Westlandia za1 heeft weinig in te brengen tegen een beter Kloetinge. Westlandia za1 heeft weinig in te brengen tegen een beter Kloetinge.

Het weer zorgde op zaterdag 15 december niet voor warme gevoelens en het spel van Westlandia za1 tegen vv Kloetinge ook niet. Een koude straffe wind stond dwars over het veld en het was voor de spelers niet echt uitdagend om te spelen. De tenues van de spelers varieerden van Westlandia shirt met korte mouwen( Timothy le Duc) en spelers met thermisch ondergoed, de handen verstopt in de mouwen en de korte broek zo laag mogelijk en de sokken zo hoog mogelijk.

Uit Kloetinge waren ’De Fanaties’ meegereisd. Dat is een groep trouwe supporters met enkele buitensporig grote vlaggen. Zij hielden zich warm met fanatiek zwaaien. En dat was eigenlijk hartverwarmend en geestverruimend.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Afalah en hij deed het naar behoren. ‘Er stond een rapporteur langs de lijn’, zei hij later.

De gasten uit Kloetinge begonnen goed aan de wedstrijd en het spel speelde zich vooral af op de helft van Westlandia. In de begin was er een goed schot van Ramon Janson, maar geen doelpunt.

De eerste aanvallende groen witte impuls kwam van Hamza el Yddri, die keeper Nando Pijnenburg van Kloetinge stoorde bij het uitschieten van een bal. Dat leverde het gewenste effect. Hij schoot de bal in de voeten van Vince van der Knaap, onze topscorer met 10 doelpunten. Deze keer belandde zijn inzet op de paal.Dat was in de 13-de minuut

Twee minuten later, in de 15-de was het raak voor Kloetinge. Remco van Tiggele had er twee pogingen voor nodig, want Stijn stopte de eerste inzet. Bij de tweede poging was het raak. 0 – 1.

In de 20-ste minuut verzond Mike Brouwer een afgemeten voorzet op het hoofd van Tim van der Voort. Die kopte terug op Vince van der Knaap. Deze bal ging ruim naast.

In de slotfase van de eerste helft, was Kloetinge weer aan de beurt voor een gevaarlijke actie. Na een overtreding op Hamza kreeg Westlandia een vrije trap op 15 meter van het strafschopgebied. Bijna heel Westlandia verzamelde zich in het Kloetinger strafschopgebied. Vince Olsthoorn slingerde de bal in het overvolle doelgebied op het hoofd van een kloeke Kloetingse verdediger. Die kopte de bal uit de verdediging en via een razendsnelle uitval kwam de bal bij Ramon Janson. Dat betekende 0 – 2 en de ruststand.

In de tweede helft kwam Miquel van Dijk voor Mike Brouwer. Westlandia toonde zich in de tweede helft aanvallender, maar Kloetinge toonde zich gevaarlijker. Marvin Vollebregt kopte een bal van de doellijn.

Hamza had in de 60-ste minuut een goede actie, waarbij zijn schot via de vuisten van de Kloetinger keeper uit het doel werd geranseld.

Tim van der Voort had weinig geluk toen hij na een voorzet van Shane Bruinen zijn schot uit de draai dankzij de samenwerking van de paal en de keeper niet in het doel zag verdwijnen. Shane Bruinen was in het veld gekomen voor Marvin Vollebregt.

In de 77-ste minuut werd het 0 – 3. Maarten van Vooren werd in het strafschopgebied van Westlandia gevloerd. Remco van Tiggele schoot de 0 – 3 beheerst achter Stijn van Beek. Floris Groot kwam voor Dennis Verbeek. Doelpunten vielen er niet meer. De uit Kloetinge meegekomen supporters juichten zich warm en vierden uitbundig feest met groene walmen uit rookpotten.

Westlandia is inmiddels te vinden in het rechter rijtje. Komende zaterdag spelen de mannen van Roy Wasmus de bekerwedstrijd tegen Be Fair in Waddinxveen.

Westlandia za1 – Kloetinge 0 - 3

Ruststand: 0 – 2

Eindstand: 0 – 3

Opstelling:

Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl, Marvin Vollebregt<>Shane Bruinen, Vince Olsthoorn, Mike Brouwer<>Miquel van Dijk, Dennis Verbeek<>Floris Groot, Vince van der Knaap, Hamza el Yddri, Tim van der Voort.

Westlandia za2.

Geniet al van de winterstop.

JvdM

Foto’s Danny Ploegaert