Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 bekert verder met aanstormende jeugd.

Westlandia za1 bekert verder met aanstormende jeugd.

📁 Zaterdag 📅 maandag 24 december 2018

Vooraf.

Op zaterdag 22 december moest Westlandia za1 aantreden in Waddinxveen tegen het plaatselijk voetbalbolwerk derdeklasser Be Fair. Het ging om een wedstrijd in de tweede ronde van de districtsbeker. Westlandia za1 en Be Fair zijn oude bekenden van elkaar. Vier jaar geleden kwamen zij elkaar tegen in de competitie, in de tweede klasse. Het was het jaar dat de groen witten promoveerden. Van dat team stonden aan Westlandse kant alleen Danny Bijl en Marvin Vollebregt nog in het huidige elftal.

Trainer Roy Wasmus had een heel blik jonge spelers moeten opentrekken en zij lieten zich van hun beste kant zien. Enkele namen: Revy Verbeek, Vince van Hagen, Floris Groot, Rick van Schie, Shane Bruinen en Miquel van Dijk.

De wedstrijd.

Op een hobbelig veld en onder winderige weersomstandigheden was het voor de kunstgrasvoetballers van Westlandia nog een pittige opgave. De beginfase was dan ook voor de thuisploeg. De achterhoede met Danny Bijl als regelneef moest alle zeilen bij zetten om niet tegen een snelle achterstand op te lopen.

Na 4 minuten kreeg Westlandia een vrije trap van scheidsrechter Lizzy van der Helm net buiten de 16. Een mooi klusje voor Tim van der Voort. Hij nam een aanloop, maar gleed uit op het moment van trappen. De bal zwabberde richting Be Fair doel en de keeper verkeek zich er bijna op.

Na 10 minuten viel de 0 – 1. Marvin Vollebregt lanceerde Hamza el Yddri, die ongehinderd op het doel afging en beheerst afrondde. Dat bracht rust in het spel van Westlandia. Langzamerhand zag je ook het klassenverschil terug op het veld.

Stijn Verbeek moest in de 21-ste minuut nog wel even een schot van Stefan Rijsdam uit het doel tikken.

In de aanval kregen Miquel van Dijk op rechts en Shane Bruinen op links vaak opvallend veel vrijheid. Rond de 30-ste minuut onderschepte Miquel van Dijk een bal van de keeper. Zijn voorzet werd door Hamza met een teenlengte gemist. Snel daarna viel de 0 – 2. Op het middenveld zette Rick van Schie de aanval op. Hij stuurde Revy Verbeek de diepte in. De laatste zette voor op de Tim van der Voort, die midden voor het doel stond zonder de hinderlijke aanwezigheid van verdedigers. Hij maakte simpel de 0 – 2. Dat werd ook de ruststand. Er leek voor Westlandia geen vuiltje aan de lucht te zijn.

In het eerste kwartier van de tweede helft kreeg de ploeg van Roy Wasmus kansen op een derde treffer. Hamza kreeg de bal niet langs de keeper, omdat het veld niet meewerkte en Tim van der Voort slaagde er niet in om intensief voorbereidend werk van Shane Bruinen doeltreffend af te ronden, nadat hij vrij voor de keeper werd gezet door Shane. Zijn schot ging rakelings naast het doel.

Na een uur kwamen er wissels. Jericho Valentijn voor Hamza el Yddri (liesblessure) en Stef Geertsema voor Marvin Vollebregt.

Nadat Danny Bijl zich had gemengd in de opbouw en hij weg was uit de verdediging, ging het mis. Martijn Kok bracht Be Fair terug in de wedstrijd door de 1 – 2 binnen te schieten. Vervolgens brak er een periode van zwaar weer aan in de verdediging van Westlandia. Een bal in de ploeg houden en simpel rondspelen lukte niet meer. Er was nog één wissel: Zakaria el Hadioui kwam voor Miquel van Dijk. Gescoord werd er echter niet meer. Westlandia plaatste zich voor de volgende bekerronde. Voor het eerste in het bestaan van de vereniging overwintert een team in de beker.

Tim van der Voort.

Het tweede doelpunt van Tim van der Voort in de bekerwedstrijd tegen Be Fair was een doelpunt met historisch gouden randje. Het was het 1200-ste doelpunt sinds 2006, het jaar, waarin Westlandia met een eerste team op zaterdag ging spelen. Het was ook meteen de 50-ste seizoentreffer.

Lizzy van der Helm

Deze scheidsrechter uit Benthuizen leidde de wedstrijd gedecideerd en de 22 spelers dartelden als schoothondjes om haar heen. En ze zei na de wedstrijd: ‘Ik kan genieten van een goede voetballer als die nummer 10 van Westlandia’.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden