Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia start 2019 thuis tegen SV Poortugaal

Westlandia start 2019 thuis tegen SV Poortugaal

📁 Zaterdag 📅 dinsdag 15 januari 2019

De 2e helft van het seizoen begint met een thuiswedstrijd tegen de jongste club uit de 1e klasse B.
SV Poortugaal ontstond in de zomer van 2018 door het samengaan van VV Oude Maas en PSV Poortugaal.
De fusieclub koos voor standaardvoetbal op zaterdag en dankzij de 5e plaats van Oude Maas mocht men starten in de 1e klasse.
PSV Poortugaal speelde ook wel met een zaterdagelftal, maar dat team eindigde slechts 9e in de 4e klasse. De zondagtak van die vereniging was in het laatste seizoen voor de fusie ook actief in de 1e klasse, maar dan op zondag.

Ondanks dat beide vlaggenschepen op het niveau van de 1e klasse actief waren, heeft de samensmelting nog niet duidelijk tot synergie op het veld geleid (nog geen 1+1=3 dus).
De club uit Albrandswaard staat nu slechts op doelsaldo boven de gevarenzone. 8 van de 12 punten werden dit seizoen behaald op vreemde bodem. Westlandia is dus gewaarschuwd.

Daar waar we in de laatste speelronde van P1 nog meestreden om die prijs, staan we nu op de laatste plaats in P2. Met slechts 1 punt uit 4 wedstrijden sloot Westlandia het jaar 2018 af. Het verschil met de tegenstander van komende zaterdag is slechts 2 punten. Met een overwinning kunnen de groen-witten zich, maar zeker ook de supporters, een goede dienst bewijzen.

De jonkies van de selectie pakten nog in de laatste wedstrijd van 2018 een ticket voor de volgende ronde van de beker. Komende tegenstander is nog niet bekend

Na een goed trainingskamp in Valencia werd afgelopen zaterdag geoefend bij XerxesDZB (3-2 winst). Trainers Roy Wasmus en Ruud Bijl gebruikten in die wedstrijd 17 spelers van de selectie. Zeker de 1e  helft van dat duel, speelden we een prima pot tegen de hoofdklasser.
Gelet op het spel in de laatste 2 wedstrijden, zou het zo maar kunnen dat er komende zaterdag één of meerdere jonge talenten beloond gaan worden met wedstrijdminuten in de competitie tegen SV Poortugaal

Aftrap op sportpark De Hoge Bomen is om 14:30 uur. De heer Vreeswijk is aangewezen als arbiter van dienst.

Sponsor van de ⚽ wedstrijdbal  is Italiaans restaurant Fratelli Herenstraat 9 Naaldwijk

----

Voor zaterdag 2 en 3 start de competitie pas in februari.

Fr@

Deel dit artikel met je vrienden