Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia treft Forum Sport

Westlandia treft Forum Sport

📁 Zaterdag 📅 woensdag 30 januari 2019

Westlandia treft komende zaterdag in Forum Sport een superlastige tegenstander.
De ploeg uit Voorburg won in in speelronde 8 met 4-0 van ons. Beide teams waren die dag in november nog in de race voor de 1e periode.
Forum Sport kwam toen uiteindelijk 2 punten tekort en moest de prijs aan SHO laten. De selectie en eigen aanhang konden daar vrede mee hebben en de 3 punten van de overwinning werden goed gevierd.
Dat is sindsdien niet meer gebeurd, want de ploeg van scheidend trainer Bas Steffens (volgend seizoen HBS), heeft net als Westlandia nog maar 1 punt uit de daarop volgende 4 wedstrijden behaald. Dat ene punt veroverden zij echter wel met 10 man op datzelfde SHO.

Naast onze genoemde 4-0 nederlaag op sport 't Loo, was Forum Sport ook vorig seizoen ons te slim af. Op de Hoge Bomen verloren we in april 2018 met 5-1. Als we in die wedstrijd de kansen hadden benut, had de uitslag was florissanter geweest, maar de nederlaag was verdiend.
In september 2016 speelden we onze allereerste wedstrijd in de 1e klasse tegen F.S.. Met kunst- en vliegwerk bleef het tot vlak voor tijd slechts 0-1. Onze speedy Gonzalez van dat seizoen, wist in blessuretijd nog gelijk te maken.

Forum Sport oefende zaterdag bij 2e klasser Vitesse D. en verloor met 2-1. Westlandia kwam thuis in actie tegen Lyra en door goals van Tim v.d. Voort 2x en Floris Groot stond het na 90 minuten 3-2.

Door een aantal afgelaste wedstrijden is de stand in de competitie niet echt overzichtelijk. Kijken we naar het aantal verliespunten dan staan Westlandia (25 verliespunten) en Heinenoord (ook 25) alleen nog maar op doelsaldo boven de p/D-plaats van Die Haghe (25). De Meeuwen (27) en RVVH (31) sluiten de rij.  Forum Sport heeft "pas" 20 punten verspeeld en staat daarmee 6e.

Komende zaterdag zullen de mannen van trainers Roy Wasmus en Ruud Bijl  volle bak moeten gaan voor de eerste thuisoverwinning op Forum Sport in een competitiewedstrijd.
De verliezer van dit duel staat rond de klok van 16:30 uur ook nog eens alleen op de laatste plaats in de 2e periode in de 1e klasse B.

Of het kunstgras zaterdag vanaf 14:30 uur bespeelbaar is hangt af van het oordeel van scheidsrechter Roozeboom.

----
Ook Zaterdag 2 komt weer in actie.  Als koploper van de res. 2e klasse zijn we gastheer voor de hekkensluiter Vitesse D. Bij winst staat het 2e team van trainers Ron Janssen en Hans v.d. Kruk 6 punten los van de nr 2 in de stand

Het 3e team van de zaterdag komt pas 6 februari vanaf 20:15 uur  weer in actie. Ter voorbereiding op de start van de competitie wordt dan geoefend tegen  Westlandia JO 19-2.

Wie weet tot zaterdag
Fr@