Home » Senioren » Zaterdag » De wonderbaarlijke wederopstanding van Westlandia za1.

De wonderbaarlijke wederopstanding van Westlandia za1.

📁 Zaterdag 📅 maandag 04 februari 2019

De wedstrijd Westlandia za1 tegen Forum Sport was de eerste in de returnwedstrijden na de afgelasting vorige week van de wedstrijd tegen Die Haghe. Voor het team van Roy Wasmus en Ruud Bijl was het zaak om op zijn minst 1, maar het liefst 3 punten te behalen, want de laatste keer, dat er punten werden gehaald was vorig jaar op 1 december, toen onze zaterdag-mannen met 4 – 4 gelijk speelden tegen Deltasport.

Belangrijk om te weten is, dat op belangrijke posities andere spelers in de opstelling stonden. Door een blessure ontbrak Stijn van Beek in het doel. Een nieuwkomer, Camilo Paez Arias verving hem. In de tweede helft verdedigde hij zijn doel naar behoren. Verder ontbraken Vince van der Knaap in de spits, Oalid Faik in de opbouw en Mike Brouwer. Rob Klop speelde met rugnummer 10 op 10 en nam het nemen van vrije trappen op zich en verhief dat tot een kunst.

De eerste helft.

Forum Sport begon voortvarend aan de wedstrijd, waar Westlandia een moeizame start kende met veel balverlies, met een stroperige aanvalsopbouw en zonder souplesse, finesse of brille. En de jonge Camilo Paez Arias moest duidelijk nog wennen onder de lat. Na 10 minuten speelde Marc du Chatenier zich mooi vrij en schoof de bal strak in de rechterhoek. 0 – 1. Westlandia ging ook op zoek naar het doel van Forum Sport, maar slaagde er nauwelijks in gevaarlijk te worden. Het eerste gevaar voor de doelman van Forum Sport was in de 24-ste minuut. Shane Bruinen was op links tot de achterlijn gekomen en forceerde een corner. De bal van Vince Olsthoorn dwarrelde voor het doel en zorgde voor aanzienlijk ongemak voor de keeper van Forum Sport.

De aanvallen van de Voorburgers waren veel dreigender. Marc du Chatenier werd een keer in stelling gebracht en niet veel later kopte Dario van Breukelen de 0 – 2 binnen met een vallende kopbal. 0 – 2. Westlandia kon daar alleen de lepe vrije trappen van Rob Klop rechtstreeks op het doel of in een overvol doelgebied tegenover stellen.

Dan komt het eerste VAR-moment.

Camilo Paez Arias kreeg een bal aangespeeld, nam de bal aan en zag ineens Hugo van Diepenbeek voor zich opduiken, die wurmde zich tussen bal en keeper en lag ineens op de grond.

(‘Onze keeper had die bal meteen moeten wegrammen’, zou Danny Bijl later zeggen.)

De scheidsrechter zag een penalty en wees naar de stip. Marc du Chatenier schoot Forum Sport gedecideerd naar 0 – 3. Dat was meteen de laatste balomwenteling van de eerste helft. Ruststand 0 – 3.

‘Met gebogen koppen zaten we in de kleedkamer. Na een tijdje zei de trainer dat we met de koppen omhoog en de borst vooruit aan de tweede helft moesten beginnen. We gaan voor de 3 – 3. Dat moet kunnen. We zouden hoger druk zetten en ervoor gaan’, zou Danny Bijl later zeggen.

Aldus geschiedde. Al snel in de tweede helft werd Danny in het strafschopgebied stevig aangepakt om de aanvallende bedoelingen van Westlandia te laten zien. Uit een vrije trap van Rob Klop in de 54-ste minuut kopte Tim van der Voort op de lat en de teruggekaatste bal werd door Hamza el Yddri over gewerkt. De Westlandianen hadden duidelijk de mouwen opgestroopt. En Rob Klop bleef maar gevaarlijke vrije trappen nemen.

Toen kwam in de 60-ste minuut het tweede VAR-moment.

Een beetje uit het niets ging Hamza el Yddri alleen op de Voorburgse keeper af. De assistent scheidsrechter stak zijn vlag omhoog om aan te geven, dat er sprake was van buitenspel. Hamza scoorde intussen beheerst en de assistent scheidsrechter bleef met de vlag in de lucht staan. De scheidsrechter bleef bij zijn eigen waarneming. 1 – 3.

Inmiddels was Jericho Valentijn voor Revy Verbeek in het veld gekomen.

‘Toen keerde de wedstrijd’, zou Danny Bijl later zeggen. Jericho is een jongen van de gestampte pot en liet zich duidelijk gelden, verdedigend en ook in de aanval. Westlandia was langzamerhand de bovenliggende partij geworden.

In de 68-ste minuut werd Tim van der Voort op 15 meter vanaf de achterlijn en 3 meter vanaf de zijlijn onderuit gehaald. Rob Klop moest weer aan de bak.

Met een formidabele trap, die begon als voorzet en eindigde als doelpunt scoorde hij de 2 – 3.

‘Als je een vrije trap neemt moet je hem zo nemen dat hij het doel invliegt, als hij niet binnengekopt wordt. Die speler zorgt dan voor een mooie afleidingsmanoeuvre’, zou Rob Klop na afloop zeggen.

In de 87-ste minuut was het derde VAR-moment.

Jericho Valentijn stoomde ineens het strafschopgebied van Forum Sport binnen en lag nogmaals ineens zo’n beetje met zijn neus op de penaltystip.

‘Ik zag daar niet zoveel gebeuren’, zou Danny Bijl later zeggen. En hij vervolgde: Normaal, neem ik als aanvoerder de penalty’s. Nu kwam Tim van der Voort naar me toe. “Ik neem hem. Ik schiet hem erin.” En dat deed hij.

Zo werd het 3 – 3. Forum Sport forceerde nog enkele corners. Tim van der Voort blesseerde zich in een kopduel en moest het veld verlaten, zodat Westlandia de wedstrijd met 10 man beëindigde, maar er veranderde niets meer op het scorebord. Met opgeheven hoofd liepen de spelers naar de kleedkamer. Er waren wonderen verricht op De Hoge Bomen.

‘Dat was een lekker punt’, zou Danny Bijl later zeggen.

Westlandia za1 – Forum Sport

Ruststand: 0 – 3

Eindstand: 3 – 3

Opstelling:

Camilo Paez Arias, Revy Verbeek<>Jericho Valentijn, Timothy le Duc<>Rick van Schie, Danny Bijl, Marvin Vollebregt, Vince Olsthoorn, Hamza el Yddri<>Remy de Bliek, Floris Groot, Tim van der Voort, Rob Klop, Shane Bruinen.

Westlandia za2 – Vitesse Delft2

Eindstand: 6 – 2

Doelpuntenmakers: Yordi van Beek(2x), Remy de Bliek, Miquel van Dijk, Sven Enthoven en Mark Zuidgeest. De laatste twee spelers kwamen uit het derde.

JvdM